NaslovnicaVijestiDrastična kazna za LASK iz Linza, ostali bez prvog mjesta na tabeli!

Drastična kazna za LASK iz Linza, ostali bez prvog mjesta na tabeli!

Austrijska Bundesliga žestoko je kaznila LASK iz Linza zbog kršenja propisa za prevenciju širenja zaraze COVID-19, te oduzela im je čak 12 bodova! Ova kazna za LASK koštala je klub iz Linza prvog mjesta na tabeli.

LASK iz Linza drastično je kažnjen za ekipno treniranje prije dozvoljenog termina – oduzimanjem 12 bodova, uz novčanu kaznu 75.000 eura.

Kazneni Senat austrijske Bundeslige donio je odluku o kažnjavanju LASK-a sa obrazloženjem da je taj klub postupio suprotno osnovnog načela fair-playa. LASK je prije nekoliko tjedana, održao ekipni trening, u vrijeme kada je bilo dozvoljeno samo treniranje po grupama, uz odstojanje, usljed mera za borbu protiv širenja koronavirusa.

Video snimak tog ekipnog treninga dospio je u javnost i svi klubovi Bundeslige zatražili su žestoku kaznu zbog nesportskog ponašanja, ocjenjujući da takav trening, dok drugi treniraju samo po grupama, predstavlja sticanje nelegalne prednosti.

Oduzimanjem bodova LASK je pao na drugo mesto na tabeli, tri boda ispod Red Bull Salzburga, deset kola pred završetak prvenstva. LASK je najavio žalbu.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!