NaslovnicaVijestiDrastična kazna: UEFA izbacila tri tima iz europskih takmičenja

Drastična kazna: UEFA izbacila tri tima iz europskih takmičenja

Krovna organizacija europskog nogometa, UEFA izbacila je tri tima iz europskih takmičenja, to su ukrajinski Dnjipro, azerbejdžanski Inter Baku, te rumunjski klub Targu Mures.

UEFA

Klubovi su kažnjeni zbog kršenja financijskih pravila i neće nastupiti u prvom europskom takmičenju koje izbore u naredne tri godine. Spomenuti klubovi imali su roka da do 31. januara riješe sve nepravilnosti, no to nisu učini, tako da je UEFA bila primorana na ovakav potez.

Podsjetimo, ukrajinski Dnjipro je prošle godine imao sezonu za pamćenje. Igrali su finale Lige Europe gdje su izgubili od Seville 2-3, u susretu u kojem je pogodio i hrvatski igrač Nikola Kalinić koji je tada branio boje ovog tima iz Ukrajine. Trenutno se Dnjipro nalazi na četvrtom mjestu tamošnjeg prvenstva koje osigurava plasman u Europsku ligu, ali od nje neće biti ništa. Zanimljivo je to da je još jednom rumunjskom klubu, Astri dat isto tako rok do 31. januara da regulišu svje nepravilnosti, ali se UEFA nije oglasila povodom situacije u ovom klubu.

Inter Baku je u Azerbejdžanu na četvrtom mjestu sa bodom manje od Kapaza na trećem mjestu, posljednje koje osigurava europsko takmičenje. Targu Mureš je tek šesti u rumunjskom šampionatu sa sedam bodova zaostatka za četvrtim mjesto koje osigurava Ligu Europe, no za njega neće ni imati previše motiva nakon ovakve kazne UEFA-e.

Ovakva kazna UEFA-e, kao i što smo očekivali, naišla je na razne osude u kojima se navodi kako krovna organizacija europskog nogometa svoju moć uvijek ispoljava na slabijim timovima, te na njima vrši razne eksperimente, za razliku od europskih ‘velikana’ koji u toj situaciji imaju povlast jer im se toleriše sve i svašta – razna prekoračenja u financijskom fair playu koje je jedno od bitnijih pravila UEFA-e, i svaki klub bi trebao dobiti istu kaznu ili bar približno istu za prekoračenje ovog pravila, no da li je to slučaj?

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!