NaslovnicaVijestiDva vezana poraza Liverpoola ali razloga za paniku nema: Kada bi Redsi...

Dva vezana poraza Liverpoola ali razloga za paniku nema: Kada bi Redsi i zvanično mogli postati prvaci i šta im je za to potrebno?

Liverpool je u subotu u Watfordu pretrpio svoj prvi poraz u ovoj sezone engleske lige. U nastavku teksta pročitajte kada bi Liverpool i zvanično mogao potvrditi naslov prvaka i šta im je za to potrebno.

Hoće li Liverpool biti prvak Engleske prvi put nakon 30 godina? Ovo već neko vrijeme nije ozbiljno pitanje. Zanima nas više kada ćemo i zvanično to moći potvrditi. Kada bi europski i svjetski klupski prvaci u svojim vitrinama mogli dodati titulu koju toliko željno isčekuju?

Pogledajte koje “insajderske” infomacije je Daniel Sturridge otkrio bratu na što je on uplatio ogroman novac zbog kojeg je nekadašnji napadač Liverpool suspendovan!

Liverpool je neočekivano kapitulirao u subotu kod na gostovanju u Watfordu. Da to nije bio loš dan, nego da je ekipa upala u manju krizu svjedočio je je i jučerašnji meč protiv Chelseaja u okviru FA kupa, gdje su Redsi takmičenje napustili već u osmini finala.

Što je Liverpool propustio u subotu?

Arsenal ostaje jedina momčad Premier lige u sezoni 2003/04 koja je završila sezonu bez poraza. U povijesti engleske Premier lige samo je Preston uspio postići tako nešto, davne 1889. godine, ali u to vrijeme sezona je trajala samo 22 utakmice.

Liverpool također neće oboriti rekord najduže serije bez poraza u engleskoj Premier ligi. Ovaj rekord takođe ostaje u vlasništvu Arsenala, koji nije izgubio od maja 2003. do oktobra 2004. u 49 utakmica zaredom.

Serija Liverpoola završena je u subotu nakon više od godinu dana i u 44 utakmice.

Kada će Liverpool postati prvak?

Liverpool je i dalje lider i samo je teoretski dostižna njihova prednost na vrhu ljestvice. Stoga se često postavlja ključno pitanje: kada će Liverpool postati prvak?
Liverpoolu je za potvrdu naslova potrebno 12 bodova u preostalih 10 mečeva. Dakle, ako i Liverpool i Manchester City nastave pobjeđivati, Liverpool će imati šansu osvojiti naslov na Etihadu 5. aprila.

Ukoliko City izbori plasman dalje u FA kupu prvenstvena utakmica Građana bit će odgođena, a također još se čeka alternativni datum odgođene utakmice sa Arsenalom zbog finala Liga kupa.

Ipak, ako City ne nastavi pobjeđivati, a Liverpool to uradi, tada bi Redsi imali prvu šansu da osvoje naslov na Goodison Parku u protiv gradskog rivala Evertona! Utakmica je na rasporedu 16. marta.

Da bi se to dogodilo City bi trebao izgubiti od domaćina Manchester Uniteda, a kod kuće protiv Burnleyja, Liverpool bi oborio rekord u broju utakmica do kraja prvenstva gdje su osigurali naslov. Do kraja sezone bilo bi ostalojoš osam utakmica, a trenutni rekord je pet (Man United 2000/01 i Man City 2017/18). United također drži rekord za najbrži naslov ikad – 14. april 2000/01.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!