NaslovnicaVijestiEdwin van der Sar otkrio nevjerovatnu grešku koju je United napravio 1999....

Edwin van der Sar otkrio nevjerovatnu grešku koju je United napravio 1999. godine

Legendarni nizozemski golman Edwin van der Sar stigao je u Manchester United iz Fulhama za samo 2 miliona funti 2005. godine u svojoj 35. godini.

Van der Sar otkrio nevjerovatnu grešku Manchester Uniteda

Na Old Traffordu je proveo šest sezona, i za to vrijeme osvojio četiri puta Premier ligu i jednom Ligu prvaka pod vodstvom legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona, te se uz Petera Schmeichela smatra jednim od najboljih golmana Crvenih vragova svih vremena.

U izjavi za magazin FourFourTwo, Nizozemac je otkrio veliku grešku koju je uprava kluba napravila 1999. godine.

On je priznao kako je bio na pragu prelaska u Liverpool te godine kada je napustio Ajax, ali do transfera nije došlo.

“Kada sam napustio Ajax 1999. godine, otputovao sam u Liverpool i razgovarao sa Houllierom (tadašnjim trenerom kluba).”

“Razgledao sam Anfield i također se susreo i sa predsjednikom kluba i sa nekoliko igrača. Bio sam spreman na dolazak u Liverpool, ali onda je Juventus pokazao interes za mene i zaključio sam da me čeka veći izazov u Italiji.”

“Također sam saznao da me je i Ferguson želio dovesti, ali predsjednik Manchester Uniteda se odlučio dovesti besplatno Marka Bosnicha umjesto mene.”

“Trebao sam naslijediti Petera Schmeichela, ali sam na to morao čekati čak šest godina, a oni su u tom periodu promijenili nekoliko golmana.”

Bosnich je napustio United nakon samo dvije sezone, te je prešao u Chelsea, a Ferguson ga je u svojoj autobiografiji iz 2013. godine opisao kao užasnog profesionalca.

U periodu od te 1999. do 2005. godine United je promijenio nekoliko golmana, uključujući Massima Taibija, Fabiena Bartheza, Roy Carolla, Tima Howarda, Raimonda van der Gouwa, Nicka Culkina, Ricarda, Andyja Gorama i Paula Rachubku, prije nego što je u klub konačno stigao Edwin van der Sar.

“To je bio poseban dan kada sam saznao da me United konačno želi dovesti. To je bio trenutak kada sam konačno shvatio razlog svog dolaska u London (Fulham), kako bih konačno napravio sljedeći korak u svojoj karijeri.”

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!