NaslovnicaVijestiEnglezi u zimskom prijelaznom roku potrošili 19 puta više nego Talijani

Englezi u zimskom prijelaznom roku potrošili 19 puta više nego Talijani

Engleski klubovi ove su sezone potrošili preko 2 milijarde eura na pojačanja. Nestvarna brojka, ali istinita. Naime, Engleski klubovi u ljetnom prijelaznom roku prije početka ove sezone potrošili su ukupno milijardu i 607 milijuna eura, a sada u zimskom prijelaznom roku još 456 milijuna eura.

19 puta više

Gotovo svaki klub u Engleskoj nakon Božića se počastio jednim novim igračem. Pa su tako najznačajnija među njima Liverpoolov transfer Virgila van Dijka koji je u transferu vrijednom 85 milijuna eura postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. Slična situacija na Etihadu, Pep Guardiola doveo je 23-ogodišnjeg stopera iz Bilbaa za 65 milijuna eura i tako ga učinio drugim najskupljim stoperom ikada.

[su_bonus]

Dogodila se i velika razmjena igrača na relaciji Manchester United – Arsenal. U pravcu Londona otišao je Mkhitaryan koji je u United stigao prošle sezone za 42 milijuna eura, a put Manchestera otišao je Alexis Sanchez koji je također u Englesku stigao u transferu vrijednom 42 milijuna eura iz Barcelone u Arsenal. Osim Mkhitaryana Arsenal se pojačao i Aubameyangom. Spominjao se još i transfer Malcom, ali do realizacije nije došlo. No, možda i bitnija vijest od Malcoma je da će Mesut Ozil uskoro i službeno produžiti ugovor s Arsenalom.

Chelsea je imao čudnu transfer politiku u ovom zimskom prijelaznom roku, navijači su ogorčeni sa Conteovom transfer politikom. Doveo je Emersona iz Rome, za kojeg mnogi nisu sigurno što to Conte u njemu vidi, a doveli su i Olivera Girouda iz Arsenala, na taj transfer navijači nisu toliko ogorčeni jer su umjesto Girouda skoro doveli Carrolla ili Croucha. Još jedan od većih transfera u Engleskoj je bio odlazak Rossa Barkleya iz Evertona u Chelsea. Ross nije htio produžiti ugovor te je Everton odlučio bolje uzeti 17 milijuna nego da ode besplatno.

Od većih transfera treba još spomenuti kako je Everton doveo napadača Besiktasa, Cenka Tosuna, te krilnog napadača iz Arsenala – Thea Walcotta. Tottenham Spursi doveli su Lucasa Mouru iz PSG-a. Sveukupno su klubovi u Engleskoj potrošili 456 milijuna eura, klubovi u Španjolskoj 277 milijuna eura, u Njemačkoj 73 milijuna eura, u Francuskoj 45 milijuna eura, a u Italiji samo 24 milijuna eura što je 19 puta manje nego li cifra koju su potrošili klubovi u Engleskoj. 


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!