NaslovnicaVijestiEuropski klubovi traže da se uvedu nova pravila za Saudijsku Pro ligu

Europski klubovi traže da se uvedu nova pravila za Saudijsku Pro ligu

Europski klubovi će pozvati FIFA-u da uvede nove propise za Saudijsku Pro ligu nakon ogromnog ljetnog trošenja, prema novom izvješću. Prema City AM-u, saudijski klubovi su potrošili isto ili više od bilo koje druge lige, osim Premier lige, tijekom trenutačnog prijelaznog roka.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Njihov prijelazni rok zatvara se u četvrtak u 22 sata, što znači da bi se još više poslova moglo zaključiti prije tog vremena.

Najveće zvijezde Saudijske Pro lige u ovom prijelaznom roku uključuju Karima Benzemu, Neymara i N’Golo Kantea, dok se Cristiano Ronaldo pridružio Al Nassru u siječnju.

U međuvremenu, liga je uložila sve napore kako bi pokušala dovesti Mohameda Salaha iz Liverpoola.

Poslali su ponudu u ukupnom iznosu od 150 milijuna funti prije zatvaranja prijelaznog roka engleskog nogometa prošlog tjedna, ali je brzo odbijena od strane Liverpoola. Cilj je bio dovesti Salaha u Al Ittihad, ali prema Foot Mercato-u, više ne ciljaju na Egipćanina u ovom prijelaznom roku zbog zabrinutosti da neće uspjeti završiti posao na vrijeme.

Sada, europski klubovi navodno su pozvali FIFA-u da uvede novo pravilo kako bi osiguralo da saudijski klubovi ispunjavaju svoje financijske obaveze.

Europski klubovi ‘žele da FIFA uvede pravilo za Saudijsku Pro ligu’

Prema The Telegraphu, vodeći europski klubovi, uključujući često definiranu ‘velika šestorku’ Premier lige, sudjelovali su u ‘iza zatvorenih vrata’ razgovorima u srijedu.

Klubovi su se sastali na općoj skupštini Europskog klupskog udruženja (ECA), gdje su također raspravljali o raspodjeli prihoda za UEFA-ina klupska natjecanja i o načinu isplate tih plaćanja pojedinačnim klubovima.

No, kako se navodi, još jedna tema na dnevnom redu bila je Saudijska Pro liga.

Izvješće tvrdi da klubovi brinu zbog nedostatka poluge za saudijske klubove u usporedbi s propisima koje provodi UEFA, uključujući pravilo ‘nema zakašnjelih plaćanja’. To propisuje da klubovi moraju ispuniti obveze prema drugim klubovima i vjerovnicima u pogledu plaćanja u dogovorenim rokovima.

Dodaje se da, zbog visokih iznosa novca u igri, vodeći europski klubovi žele jamstva da će novac biti plaćen.

Bilo kakav propis, ako bude nametnut, vjerojatno bi imao značajan utjecaj na klubove poput Liverpoola i Chelseaja, koji su ovog ljeta prodali nekoliko igrača Saudijskoj Pro ligi za značajne naknade.

Chelsea je dopustio Kalidou Koulibalyju i Edouardu Mendyu da se pridruže Al Hilalu odnosno Al Ahliju, dok je Liverpool prodao Fabinha i Jordana Hendersona Al Ittihadu odnosno Al Ettifaqu. Prema Transfermarktu, najveću naknadu za igrača među klubovima Premier lige ovog ljeta od Saudijske Pro lige primio je Wolves. Al Hilal je dovršio transfer veznjaka Rubena Nevesa za iznos od 55 milijuna eura, dok su također potrošili 52 milijuna eura na Aleksandra Mitrovića iz Fulhama.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!