NaslovnicaVijestiEvo protiv koga Dinamo mora navijati u polufinalu Lige prvaka

Evo protiv koga Dinamo mora navijati u polufinalu Lige prvaka

Polufinalni parovi Lige prvaka su poznati. Bayern će se suočiti s Real Madridom u jednom polufinalu, dok će Borussia Dortmund i PSG igrati u drugom. Konačni ishod natjecanja može biti ključan i za Dinamo, pogotovo ako osvoji naslov prvaka Hrvatske.

Novi format Lige prvaka će se primjenjivati od sljedeće sezone. Klasične skupine bit će stvar prošlosti jer će svih 36 momčadi (umjesto dosadašnjih 32) činiti jednu veliku skupinu. Svaka ekipa imat će zajamčenih osam utakmica. Dinamu će trebati nekoliko stvari da se poklope kako bi se kvalificirao, osim osvajanja SuperSport HNL-a. Ključni uvjeti uključuju da Kopenhagen, Šahtar i Slavia ne budu prvaci svojih liga. Ali, to nije sve.

Dinamo će snažno navijati protiv Borussije Dortmund do samog kraja Lige prvaka. Razlog tome je taj što bi, ako trenutni viceprvak osvoji naslov prvaka Europe, a istovremeno ne završi u top četiri u Bundesligi, to moglo biti izrazito nepovoljno za Dinamo.

U tom slučaju, Borussia bi se kvalificirala za Ligu prvaka kao branitelj naslova umjesto preko prvenstva, što bi značilo da bi “ukrala” jedno mjesto direktnog plasmana najjačem klubu iz kvalifikacija. Međutim, trenutno nema velike vjerojatnosti za takav scenarij.

Prema kladionicama, Borussia je trenutno označena kao najveći autsajder u završnici Lige prvaka. Međutim, unatoč tome, i dalje postoji velika šansa da završi među prve četiri ekipe u Bundesligi. S trenutnim petim mjestom i poravnanjem s RB Leipzigom pet kola prije kraja, Borussia je u izuzetnoj situaciji.

Na aktualnoj ljestvici koeficijenata, Dinamo se suočava s nekoliko rivala koji su ispred njega. To uključuje ukrajinski Šahtar, švicarski Basel, prašku Slaviu i danski Kopenhagen. Da bi se Dinamo kvalificirao za Ligu prvaka, potrebno je da nijedan od njih ne osvoji svoje prvenstvo, što bi ih automatski isključilo iz kvalifikacija. Stoga Dinamo mora navijati da se taj scenarij ostvari.

Plavima stiže dobra vijest jer je Basel već ispao iz utrke. Trenutno su deveti na tablici, a zaostatak za Young Boysima je ogroman – čak 23 boda. Međutim, ni Kopenhagen nije u sjajnoj poziciji. U drugom dijelu prvenstva, koji je kod Danaca podijeljen, trenutno zaostaju šest bodova za Brondbyjem, a do kraja je ostalo još sedam kola.

U češkoj ligaškoj utakmici, Slavia je tik iza Sparte sa samo dva boda zaostatka. Međutim, čekaju ih promjene jer će se liga podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak nakon još samo dva kola, nakon čega će svaki tim odigrati još pet kola. To znači da Dinamov protivnik ima priliku uhvatiti naslov s obzirom na preostale šanse.

Najizazovnija situacija za aktualnog prvaka Hrvatske događa se u ukrajinskoj ligi. Trenutno, Šahtar vodi na tablici s jednim bodom prednosti ispred Dinama iz Kijeva, iako ima jednu utakmicu manje od njih. Dinamo iz Zagreba će do kraja sezone snažno navijati za svoje kolege iz Ukrajine, posebno u njihovom nadolazećem derbiju na gostovanju kod Šahtara, koji je zakazan za 11. svibanj.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!