NaslovnicaVijestiEvo sa kakvim sastavima će danas izaći Hajduk i Dinamo

Evo sa kakvim sastavima će danas izaći Hajduk i Dinamo

Hajduk i Dinamo od 19:30 na Poljudu odigrat će veliki derbi 28. kola SuperSport HNL-a. Hajduk zaostaje četiri boda, a Dinamo pet bodova za vodećom Rijekom, pri čemu Zagrepčani imaju i jednu utakmicu manje od svojih najvećih rivala.

Hajduk započinje niz od četiri derbija u sljedeća dva tjedna. Nakon ovog susreta, već u srijedu ponovno igra protiv Dinama, ali u SuperSport Kupu, nakon čega ide na Rujevicu. Zatim, 14. travnja, Hajduk će ugostiti Osijek. Nakon poraza od Lokomotive prije reprezentativne pauze, pobjeda je imperativ Karoglanovoj momčadi ako želi održati korak s Rijekom.

Treneru Hajduka na raspolaganju su gotovo svi igrači koji su nastupali u posljednje vrijeme. Međutim, upitni su Filip Uremović i Fahd Moufi, pa će vjerojatno Niko Sigur započeti na desnom beku. To će stvoriti rupu u veznoj liniji, pa će par šestica biti Filip Krovinović i Rokas Pukštas, dok će osmicu zauzeti Laszlo Kleinheisler. Opcija je i Anthony Kalik, no trenutno je Mađar u prednosti. Nema promjena u napadu.

S druge strane, Sergej Jakirović ima samo jedan problem, a to je Martin Baturina. Odluka o njegovom nastupu bit će donesena na dan utakmice, ali mlada Dinamova zvijezda vjerojatno će biti spremna za igru. Međutim, teško je predvidjeti tko će biti u obrani. Jedino što je sigurno jest da će jedan od stopera biti Kevin Theophile-Catherine, a na desnom beku trebao bi zaigrati Ronael Pierre-Gabriel, koji se pokazao kao vrijedno pojačanje. Prva opcija je da uz Kevina igra Stefan Ristovski, koji je uglavnom dobro čuvao Livaju.

Maxime Bernauer je bio redovan u posljednje vrijeme, ali protiv napadača poput Livaje, Francuz se može pokazati naivnim. Jakirović neće preuzeti taj rizik s njim, pa je najrealnije očekivati da će stoper biti Ristovski. Postoji opcija da Ristovski igra i na lijevom beku kako bi Dinamo bolje neutralizirao Hajdukovu krilnu igru. Međutim, to bi bio radikalan potez u tako važnoj utakmici, pa će na toj strani vjerojatno igrati Mauro Perković.

Uz Josipa Mišića od prve minute igrat će Arijan Ademi. Martin Baturina će vjerojatno biti spreman za igru, a ako zatreba, zamijenit će ga Gabriel Vidović. Na lijevom krilu će biti Arber Hoxha, dok će na desnom biti Takuro Kaneko.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!