NaslovnicaVijestiEVO ŠTO JE REKAO: Klopp odgovorio na pitanje da li će doći...

EVO ŠTO JE REKAO: Klopp odgovorio na pitanje da li će doći zamjene za Solankea i Clynea ove zime!

Iako je njegov tim na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Premier lige ove sezone, trener Liverpoola Jurgen Klopp dao je zeleno svjetlo za odlazak dvojice prvotimaca u petak. Naime, i Nathaniel Clyne i Dominic Solanke su napustili Anfield i otišli u redove Bournemoutha, Clyne na posudbu do kraja sezone, dok su ‘trešnje’ otkupile ugovor Dominica za 21 milion eura.

Liverpool ne dovodi zamjenu za Solankea

S obzirom da se ‘Redsi’ još uvijek bore na tri fronta, mnogi navijači kluba su ostali iznenađeni odlukom da odu dva igrača u možda i ključnom momentu sezone. No, znači li to da će Klopp dovesti njihove zamjene do kraja ovog zimskog prelaznog roka? Upravo to pitanje mu je postavljeno na press konferenciji pred utakmicu FA Kupa protiv Wolvesa, koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Ipak, njegov odgovor je bio kratak i jasan. Rekao je: “Vjerovatno ne”, a zatim je i komentarisao odlazak njih dvojice, izjavivši kako je ponuda Bournemoutha od 21 milion eura bila previše dobra za odbijanje: “Nogomet je posao, ali također moramo brinuti o ljudima. Dominic je donio pravu odluku odlaskom. Nije imao sreće što, kada je bilo prilike da zaigra, u tim trenucima je bio povrijeđen. Trenirao je prilično dobro, ali je teško održati samopouzdanje kada ne igrate redovno u tim godinama. Da budem iskren, Bournemouth je poslao dobru ponudu. Želimo dovoditi mlade igrače i zadržati ih, ali ne želimo im zaustavljati napredak.”

O odlasku Clynea na posudbu dodao je: “Imati igrača kao što je Clyne je dobra stvar. Kad sam tek došao, igrao je skoro svaku utakmicu, uvijek je bio zdrav i spreman. Zatim se ponovo povrijedio i trebalo mu je vremena. Zatim je došlo do promjena u timu, Joe Gomez je uskočio na tu poziciji, a pojavio se i Trent. Clyne je pitao da li može otići, i ja sam rekao da jer imamo drugih, mlađih opcija na toj poziciji. Uvijek možete zadržati igrača, ali zadržati igrača u pravoj formi i punog samopouzdanja, to nije uvijek jednostavno.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!