NaslovnicaVijestiEvo zašto četiri igrača Cityja neće dobiti medalje za naslov prvaka

Evo zašto četiri igrača Cityja neće dobiti medalje za naslov prvaka

Manchester City je jučer proslavio svoj deseti naslov prvaka Premier lige, od čega je šest osvojenih u posljednjih sedam sezona. Klub s Etihada postigao je povijesni uspjeh osvajanjem četvrtog uzastopnog naslova, što nikada ranije nije uspjelo nijednom engleskom klubu. Iako je 25 igrača doprinijelo osvajanju nove titule, četvorica neće biti službeno zabilježeni kao osvajači Premier lige.

Osvojivši titulu prvaka, klub dobiva ukupno 40 medalja koje raspoređuje među igračima i osobljem koje smatra zaslužnim. Prema pravilima, medalju dobivaju igrači s najmanje pet nastupa u sezoni, što je ove godine ispunilo 21 nogometaš Cityja. Četiri igrača će ostati bez medalja osim ako im City odluči dodijeliti medalje nauštrb nekog člana osoblja.

Četvorica igrača više nisu u klubu. Dvojica su trenutno na posudbama, dok su dvojica otišla putem transfera. Cole Palmer, sada zvijezda Chelseaja s 22 gola i 10 asistencija ove sezone, započeo je sezonu kao igrač Cityja i upisao jedan nastup prije prelaska u Chelsea. Palmer je igrao 10 minuta u prvom kolu protiv Burnleyja, što je bio i jedini nastup za Aymerica Laportea, koji je nakon te utakmice prešao u Al-Nassr iz Saudijske Arabije.

James McAtee je odigrao jedan nastup prije nego što je posuđen Sheffield Unitedu. Kalvin Phillips može najviše žaliti za medaljom jer je tijekom jeseni upisao četiri nastupa za City i još 17 puta bio na klupi. U siječnju je posuđen West Hamu, čime je ostao kratak za jedan nastup i neće biti službeni osvajač Premier lige.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!