NaslovnicaVijestiFerdinand: Jose Mourinho će uništiti filozofiju Uniteda, ali će donositi pobjede

Ferdinand: Jose Mourinho će uništiti filozofiju Uniteda, ali će donositi pobjede

Jose Mourinho će uništiti filozofiju Uniteda, ali će donositi pobjede, rekla je legenda Crvenih đavola. Rio Ferdinand misli da će Jose Mourinho zanemariti filozofiju Manchester Uniteda ako postane njihov menadžer, ali da će ih ponovo vratiti na put pobjeda.

Jose Mourinho će uništiti filozofiju Uniteda

Ferdinand je bio glavni kritičar Louis van Gaala ove sezone u svojoj ulozi kao televizijskog učenjaka.

On misli da će Mourinho, koji će kako stvari stoje preuzeti stolicu Van Gaala, donijeti trofeje navijačima na Old Traffordu.

Ali, također kaže da ako United želi da zaštiti identitet svoje igre, onda bi trebali zaposliti Ryana Giggsa na mjesto holanđanina.

“Ime Jose Mourinha se non stop spominje. Ako želite nekoga u čiju su karijeru većinom pisane pobjede u Premiershipu i raznim drugim zemljama, onda je on pravi čovjek za taj posao”, rekao je Ferdinand za NDTV.

“Ali, ako želite nekoga ko razumije filozofiju, ko je poštuje, koji se identifikuje sa navijačima, zna mjesto kao svoj dlan, ko će vam biti veći rizik? Ako tražite ove karakteristike, onda je Ryan Giggs pravi čovjek za taj posao.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Rođen kao Ryan Joseph Wilson. Prezime Giggs je u stvari djevojačko prezime njegove majke koje je usvojio kao svoje u profesionalnoj karijeri. Počeo je fudbalom da se bavi u školi fudbala koja je bila povezana sa Manchester Cityjem.

Njegov talenat su zapazili skauti Manchester Uniteda u čije redove prelazi u svojoj trinestoj godini. Za Manchester United je debitovao 2. marta 1991. godine, na meču igranom na Old Traffordu, protiv Evertona.

U igru je tada ušao sa klupe. Prvi put se našao u startnoj postavi na utakmici protiv Manchester Cityja, kada je bio asistent kod jedinog gola na tom meču.

Za Manchester United je odigrao 963 utakmice i postigao 168 golova (od toga je 672 utakmice odigrao u prvenstvu na kojima je postigao 114 golova). Ryan Giggs je fudbaler sa najvećim brojem utakmica odigranih za Manchester United, u svim takmičenjima.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!