NaslovnicaVijestiFourFourTwo: Ko je najbolji golman na svijetu? De Gea, Neuer, Buffon? Ni...

FourFourTwo: Ko je najbolji golman na svijetu? De Gea, Neuer, Buffon? Ni jedan od njih…

Jedan od najpoznatijih sportskih časopisa na svijetu napravio je svoju listu od 100 najboljih nogometaša koji su aktivni u ovom trenutku. Na vrhu nije bilo iznenađenja, ali nas je iznenadila pozicija golmana, koji je prema njima najbolji na svijetu, jer je iza sebe ostavilo imena poput De Geae, Neuera ili Buffona.

Ko je najbolji golman na svijetu

Izvrsni vratar slovenske reprezentacije i Atletico Madrida Jan Oblak dobio je možda i najprestižniju nagradu do sada u karijeri. Renomirani međunarodni nogometni magazin FourFourTwo, koji je poznat kao jedna od najcjenjenijih nogometnih publikacija u svijetu, je u svom godišnjem izboru od 100. najboljih nogometaša na svijetu Oblaka postavio na odlično 12. mjesto. To znači da je Oblak iza sebe ostavio najveća golmanska imena na svijetu, te da je prema ovom magazinu trenutačno najbolji golman, što i nije daleko od istine.

[su_bonus]

“Pažnja, on je najbolji golman na svijetu. Stup pouzdanosti Atletico Madrida te nakon par godina izvrsnih predstava je napokon dobio nagradu jer je svima bilo evidentno da Jan Oblak igra moćnu ulogu u odbrani Atletica”

>> ZINEDINE ZIDANE SA OVOM ODLUKOM ŠOKIRAO MNOGE: U zimskom transfer roku će uraditi ovo!

„Razlog? Atleticova obrana nije tako neprobojna. Iz tog razloga, Oblakova uloga vidljivija. Njegova prisutnost je izraženija i značajnija nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama. Juanfran i Godin su u poznim igračkim godinama, Oblak postaje sve bolji i bolji te se odlično nosi s odgovornošću, koja je položena u njegove ruke. ”

[su_cashout]

„Danas je bolji nego ikada. On često djeluje kao ljepilo koje drži Atleticovu odbranu zajedno. Možda nije najbolji, ali njegova sposobnost da svoj gol učini manjim je zaista nevjerovatna”, napisali su u FourFourTwo magazinu.

Za razliku od nagrade UEFA, FIFA i Zlate lopte, spomenute novine posvetili su prvo mjesto Lionelu Messiu, Cristiano Ronaldo je zauzeo drugo, a Neymar je na trećem mjestu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!