NaslovnicaVijesti"GAZIM PUT KRVAV AL' GA GAZIM KAO JUNAK": Otjeran iz Celtica prije...

“GAZIM PUT KRVAV AL’ GA GAZIM KAO JUNAK”: Otjeran iz Celtica prije nekoliko godina jer nije bio dovoljno dobar a sad za nekoliko dana igra finale Lige prvaka!

Doveden je prošlog ljeta iz Hull Cityja koji je nedavno ispao u treći rang engleskog nogometa. “Međunarodno” iskustvo stekao je igrajući u Škotskoj – za tim koji ga je sa 15 godina označio kao nedovoljno dobrim za profesionalni nogomet, Celtic.  Robertsonov transfer od 8 milijuna funti predstavljao je vrstu “labavog” transferfa koji je karakterističan za Kloppa. Sada, kada se igrači Jurgena Klopp pripremaju za subotnje finale Lige prvaka u Kijevu, transfer lijevog beka  po popularnosti odmah je iza transfera Mohammeda Salaha.

 

Otjeran iz Celtica

Ipak, jedan čovjek je vidio njegov potencija – ili, barem, je pogodio nešto tako. Gardner Speirs, sada čovjek zadužen za akademiju Queen’s Parka jedinog amaterskog kluba u britanskom profesionalnom nogometu, bio je prvi trener Robertsonau sezoni 2012-13.

Speirs, bivši veznjak St. Mirrena, Hartlepool i Airdrie, morao je brzo pronaći riješenje na lijevoj strani svoje odbrane.  “Morali smo odigrati nekoliko utakmica unutar četiri dana, anismo imali lijevog beka”, rekao je Speirs. “Andrew je upravo završio sezonu sa mladiom timo do 17 godina, pa smo ga uvrtili u tim i tako je sve započelo.”

[su_bonus]

Ono što bi se moglo smatrati nevidljivom promocijom za njega bio je zapravo čin Celticove omladinske ekipe odnosno njezina vodstva, gdje je ocijenjen kao nedovoljno dobar za tu ekipu. “Andy je napustio Celtic kada je imao oko petnaest godina i došao u našu akademiju, a očito je da djeca mogu reagirati na razočaranje što je napuštanje takvog velikog kluba na više načina”, rekao je Speirs.

>> Steven Gerrard kritikovao Brendana Rodgersa, on mu uzvratio na zanimljiv način

Andyjev odgovor je bio: ” Dokazat ću vam da ste u krivu “. Odigrao je tu prvu utakmicu u Largsu i mislim da nije propustio više ni jedan susret dok nas nije napustio. Zbog njegovih nastupa ga nismo htjeli prodati, iako je bio vrlomlad. Mogli ste uočiti njegov stav, odlučnost i sposobnost. Bio je prvi izbor za cijelu sezonu. ”

Robertson je upisao svoj profeesionalni debi protiv Berwick Rangersa u Irn-Bru Cupu na Sheilfield Parku 28. srpnja 2012., pred publikom od 372 duša. To je bio prvi od Robertsonovih 40 nastupa za QPR, odigrao bi i sve susrete te sezone da se nije povrijedio.

Njegova plata bila je naknada za putničke troškove a klub mu je i “sredio” da pola ranog vremena radi u velikom lancu marketa “Marks & Spencer”.

“Viđao sam ga tri puta tjedno na treninzima i u subotu na utakmici. On je davao 100% na treningu i utakmicama što je bio fantastičan spoj uz njegov talenat. Najvažnije da se toga uvijek sjećamo i da to ne zaboravimo. Došao je iz mlađih uzrasta i ušao u prvu momčad a imao je i posao, pa smo se mislili da će mu u nekom trenutku u sezoni biti potreban odmor što smo mu i ponudili, ali on je odbio takav prijedlog.”

[su_live_koeficijenti]

“Nikad nije bio umišljen zbog njegovih odličnih predstava. Mislio je o odlasku na sveučilište, ali je odlučio da će uzeti pauzu i posvetiti se nogometu. Sigurno se isplatilo i to u kakvom stilu.

“On jednostavno može puno trčati i otkrivati se u praznom prostoru. Uz energiju i kvalitetu koju posjeduje, mogao je slati kvalitetne centaršute i driblati po lijevoj strani. To je bila sezona kada su Rangers bili u našoj diviziji a on je igrao u sva četiri meča protiv njih i to fantastično.”

“On dolazi iz vrlo poštene i radničke obitelji, što možete vidjeti na način na koji je odgojen. On je spreman naporno raditi na svemu za što dobije priliku i na svakom izazov s kojim se suočava. Bez obzira u kojem klubu igra on je zadovoljan i daje uvijek maksimum.”

“U subotu ću ga gledati i nadati se za Liverpoolovu pobjedu i njegov nastup, za koji vjerujem da neće doći u pitanje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!