NaslovnicaVijestiGdje je i šta radi Michel Platini!?

Gdje je i šta radi Michel Platini!?

Bivši predsjednik Europske nogometne unije (UEFA) Michel Platini žalio se Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu na suspenziju iz nogometa zbog financijskih malverzacija, najavio je danas.

Platini je rekao agenciji Associated Press da je prošlog mjeseca podnio žalbu.

“Želim pravdu. Nisam učinio ništa pogrešno. Želim se prizna moj integritet. Ovom žalbom Europskom sudu za ljudska prava osporavam sve kazne Fife i Suda za sportsku arbitražu. Neću odustati”, naveo je 62-godišnji Platini.

[su_live_koeficijenti_v2]

Etički odbor Međunarodne nogometne federacije (Fifa) suspendirao je Platinija u prosincu 2015. godine na osam godina, zbog “nelojalne isplate” od dva milijuna dolara, koju je 2011. godine dobio od tadašnjeg predsjednika Fife Seppa Blattera. Tada je rečeno da je Platini retroaktivno primio novac za savjetnički rad koji je obavljao za Blattera od 1998. do 2002. godine.

Nakon žalbe, suspenzija je smanjena na šest godina, a zatim je Sud za sportsku arbitražu (CAS) donio odluku da se suspenzija ponovo umanji i to na četiri godine.

Transfer glasine: Newcastle obara klupski transfer rekord, Aymeric Laporte izabrao klub za nastavak karijere, Roma dovodi igrača Barcelone

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Milana koji je zaradio veliki novac privatnim biznisom, nakon pauze seli se u La Ligu

U srpnju je Vrhovni sud Švicarske odbacio Platinijevu žalbu protiv presude CAS.

Zbog velikog skandala, Platini se morao povući sa mjesta predsjednika UEFA i od utrke za predsjednika FIFA. “Smatram se žrtvom, ne samo nepravde već i političke zavjere u Fifi kako bi me spriječili da postanem predsjednik te institucije.”

“Bio sam prijetnja za pozicije, interese i privilegije mnogim ljudima u Fifi. Prije svega borim se za svoju čast i protiv nepravde. Prioritet je da se objavi  da sam nevin “, rekao je Platini.

Legendarni francuski nogometaš dodao je da su mu pojedine televizije ponudile da rade za njih na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali da ih je morao odbiti. “Imam ponude, ali moram vas podsjetiti da me Fifa suspendirala iz nogometa”, rekao je Platini.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!