NaslovnicaVijestiNekadašnji nogometaš Arsenala i Milana koji je zaradio veliki novac privatnim biznisom,...

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Milana koji je zaradio veliki novac privatnim biznisom, nakon pauze seli se u La Ligu

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Milana Mathieu Flamini poslije šest mjeseci pauze bez kluba potpisao je ugovor sa Getafeom, priopćio je španjolski klub.

Francuski nogometaš je potpisao ugovor na 18 mjeseci i time će zaigrati na Pirinejskom poluotoku.

Nekada jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu u ožujku će napuniti 34 godine, a “odmarao” je od ljetos nakon što mu je istekao ugovor s Crystal Palaceom.

[su_premierleague]

On je prošao mlađe kategorije Olimpique Marseillea, za koji je debitirao 2003. godine i već poslije jedne sezone prešao u Arsenal, gdje je u prvom mandatu, od 2004. do 2008. nastupio 102 puta, postigao sedam golova i bio dio tima koji je godine 2006. stigao do finala Lige prvaka.

Potom je prešao u Milan, s kojim je osvojio Serie A, da bi se 2013. godine ponovo vratio u Arsenal i za tri sezone osvojio dva FA kupa i jedan Community Shield. Prethodno je proveo sezonu u Crystal Palaceu.

Transfer glasine: Neymar postavio uslov Real Madridu, United kupuje veznjaka u Munchenu, Nainggolan napušta Romu

Sutra ždrijeb UEFA Lige nacija, evo na koga može Hrvatska!

U svijetu nogometa on je poznat po tome što je zaradio mnogo više novca od privatnih tvrtki u proizvodnji levulinske kiseline.

Naime, francuski fudbaler skoro deset godina ulaže milione funti u istraživanje i razvoj proizvoda koji bi mogao da zamijeni naftu koja trenutno doprinosi drastičnoj promjeni klime na zemlji.

Njegova kompanija GF Biochemicals je prva koja je počela u velikim količinama da proizvodi levulinsku kiselinu za koju se smatra da može da zamijeni naftu u svim formatima.

„Mi smo pioniri. Otvaramo novo tržište koje bi potencijalno moglo da vrijedi 20 milijardi funti“, otkrio je Flamini.

Njegova fabrika se nalazi u Caserti u Italiji i zapošljava 80 ljudi. Francuski nogometaš rekao je da je tek nedavno rekao porodici i prijateljima za ovaj poslovni poduhvat.

Za reprezentaciju Francuske Mathieu Flamini je odigrao tri utakmice.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!