NaslovnicaVijestiGrad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju Alonsu

Grad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju Alonsu

Prema navodima njemačkog časopisa Spiegela, postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti u gradu Leverkusenu odluči nazvati ulicu po španjolskom nogometnom treneru Xabiju Alonsu, koji trenutačno vodi Bayer.

Ovaj prijedlog dolazi nakon što je Bayer proteklog vikenda ostvario uvjerljivu pobjedu od 5-0 protiv Werdera na domaćem terenu, osiguravajući matematički naslov prvaka Bundeslige čak pet kola prije kraja sezone. Ovom pobjedom, klub iz Leverkusena osvojio je svoj prvi naslov državnog prvaka u povijesti, nakon što je pet puta završio sezonu kao drugoplasirani.

Mnogi smatraju da je trener Xabi Alonso ključni faktor u velikom usponu Bayera od 2022. godine. Klub se nalazi u finalu DFB Pokala i u četvrtfinalu Europske lige, što se pripisuje njegovom radu. Iako je primio brojne ponude od jakih europskih klubova, 42-godišnji Xabi Alonso planira ostati u Bayeru. Nakon osvajanja naslova prvaka Bundeslige, članovi gradskog vijeća izjavili su da žele dodijeliti počasno građanstvo igračima, članovima stručnog stožera, upravi i osoblju kluba.

Navijači Bayera su poduzeli inicijativu i samostalno preimenovali jednu od ulica koja vodi prema BayAreni u Xabi Alonso Allee. Prema Spiegelu, ova želja navijača možda će uskoro biti ostvarena, jer grad Leverkusen istražuje administrativne zahtjeve potrebne za službeno imenovanje ulice po španjolskom treneru Xabiju Alonsu.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!