NaslovnicaVijestiGuardiola u velikim problemima: Zbog slanja političkih poruka mu prijeti suspenzija!

Guardiola u velikim problemima: Zbog slanja političkih poruka mu prijeti suspenzija!

Pep Guardiola ponovno je u ponedjeljak nosio žutu traku oko ruke kako bi na taj način podržao zatvorene katalonske političare. Ovaj postupak sada istražuje Engleska nogometna federacija (FA), jer je Guardiola  prema njihovom mišljenju prekršio pravila.

Guardiola u velikim problemima

Engleska nogometna federacija (FA) će ipak poduzeti neke mjere. Trener Manchester Cityja Josep Guardiola na kraju prošle godine, oko ruke je nosio žutu vrpcu a istu stvar je ponovio i prošlog ponedjeljka kršeći pravila koja zabranjuju nogometnim službenicima „prenositi političke poruke.”

>> Kraljevski klub ga se mora riješiti: Zašto Real Madrid mora prodati ovu zvijezdu?

Guardiola je sa vrpcom podržao katalonsku politiku Katalonije u Španjolskoj u borbi za neovisnost ove pokrajine. Guardiola sada ima vremena do 5. marta da odgovori na optužbe, nakon što je u decembru prošle godine ignorisao dva upozorenja nogometnog saveza da njegovo ponašanje nije u skladu s pravilima.

[su_bonus]

Guardiola je još u decembru javno objasnio šta ta traka predstavlja i znači, te je također rekao da će je i dalje nositi bez obzira na posljedice, te je dodao da ga nije briga za moguću kaznu.

[su_watch_live_football]

Uz to možemo dodati da su britanski mediji također u nekim medijima prenijeli vijest  da je privatni avion u kojem je prošle sedmice u Manchester doputovala Guardiolina obitelj, tu potpunosti pretražen zbog sumnje da se možda u njemu nalazi i vođa pokreta za nezavisnost Katalonije, političa Carles Puigdemont.

Guardiola će sa Cityem u nedjelju imati priliku da osvoji prvi trofej u sezoni, kada će u finalu Liga kupa odmjeriti snagu sa londonskim Arsenalom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!