NaslovnicaVijestiHazardova provokacija Tottenhamu: "Dok su oni gradili novi stadion..."

Hazardova provokacija Tottenhamu: “Dok su oni gradili novi stadion…”

Zvijezda Chelseaja Eden Hazard uputio je provokaciju gradskom rivalu Tottenhamu, koji se tek preselio na novi stadion, kapaciteta preko 60.000 sjedećih mjesta.

novi stadion

Napadač Chelseaja Eden Hazard “pecnuo” je gradskog rivala Tottenham zbog nedostatka trofeja u prethodnih 10 i više godina.

Spursi su posljednji pehar uzeli 2008. godine, kad su bili najbolji u Liga kupu, a u međuvremenu su sagradili novi stadion na kojem od utorka i zvanično igraju.

U njihov novi dom uloženo je nevjerovatnih milijardu eura, pa se može reći da Spursi u ovom trenutku imaju najmoderniji stadion na svijetu. Hazarda, ipak, takva situacija ne dotiče previše.

“Za Premier ligu je dobro to što sad ima Tottenham, izgradio je nov stadion, ima i vrhunske nogometaše, ali mi u u Chelseaju osvajamo trofeje, za razliku od njih. Nadam se da će tako i ostati”, izjavio je belgijski napadač.

Chelsea i Tottenham će do kraja sezone voditi borbu za plasman u Ligu prvaka. Spursi su poslije 32. kola treći sa 64 boda, dok je Chelsea peti sa jednim manje.

“U posljednje dvije, tri godine Tottenham je jedan od najboljih timova u Engleskoj. Ako ćemo iskreno, ne sviđa mi se što je tako, ali moramo to da prihvatimo kao činjenicu. Ljudi ne govore o nama kao kandidatu za jedno od prva četiri mjesta i to mi prija.”

“Bolje je kad treniramo u tišini, bilo da smo peti ili šesti, spremamo se za svaku narednu utakmicu, slijede nam teška gostovanja Liverpoolu i Manchester Unitedu. Chelsea je vrhunski klub i dopada mi se izazov, da na kraju mi budemo ekipa koja će, mimo prognoza, izboriti plasman u Ligu prvaka”, zaključio je 28-godišnji nogometaš.

Prije susreta sa Liverpoolom i Unitedom, Bluesi dočekuju West Ham u ponedjeljak od 21.00h u 33. kolu Premier lige.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!