NaslovnicaVijestiIgrači Barce pristali na drastično smanjenje plaća, evo koliko će uštedjeti klub!

Igrači Barce pristali na drastično smanjenje plaća, evo koliko će uštedjeti klub!

Barcelona je potvrdila da su igrači tog kluba pristali na novo smanjenje plaća, koje je bilo neophodno usljed krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, te velikih gubitaka koje je pretrpio katalonski klub.

Javna je tajna da je Barcelona u velikim financijskim problemima. Već neko vrijeme priča se o novom smanjenju plaća igračima, a u petak je klub potvrdio da je sa nogometašima i trenerom Ronaldom Koemanom postignut dogovor.

U Barceloni je smanjenje plaća, koje je za neke išlo i do 70%, bilo na snazi tokom pauze u prvenstvu, a sada klub ponovo poseže za ovom drastičnom mjerom.

Početkom mjeseca već je najavljivano da će Barcelona budžet za plaće praktično prepoloviti, ali klub nije mogao da ozvaniči ovaj potez prije nego što je postignut dogovor sa igračima.

Dogovoru su prethodili tjedni pregovora, a u klubu računaju da će na ovaj način uštedjeti 122 miliona eura.

Možda klub nije došao do dogovora kakvom se nadao, jer je želja bila da se na ime troškova za plaće igrača uštedi 190 miliona eura, ali uz ovih 122 miliona instant uštede, Barcelona računa i na oko 50 miliona koje će uštedjeti na ime isplate raznih bonusa u naredne tri godine.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!