NaslovnicaVijestiIgrači Newcastlea čestitali Jonasu Gutierrezu

Igrači Newcastlea čestitali Jonasu Gutierrezu

Jonas Gutierrez rekao je kako su ga bivši saigrači iz Newcastle Uniteda nazvali telefonom kako bi mu čestitalu na dobijenoj tužbi protiv kluba.

Igrači Newcastlea

32-godišnjak tužio je klub zbog diskriminacije jer je dobio otkaz zbog dijagnoze raka, tražeći odštetu u visini od 2 miliona funti. Gutierrez je nazvao presudu olakšanjem, ali kaže da ne može razumjeti kako su ga tretirali u klubu sa St. Jamesa. “Vrlo sam frustriran zbog tog perioda”, rekao je Argentinac za BBC.

Sud je takođe konstatovao kako je Gutierrezu bilo nemoguće da aktivira klauzulu o produžetku ugovora, koja se zasnivala na broju nastupa.

“Imam dobre drugove iz Newcastle”, dodao je. “Igrači sa kojima sam dugo nastupao, poput Percha, Taylora, Goslinga, Elliota, bili su mi vrlo bliski i ostali smo u kontaktu. Znali su pta se dešava i ni oni ne mogu da shvate način na koji su se odnosili prema njemu u klubu. Kada je sud objavio odluku, nazvali su me i čestitali jer znaju kroz šta sam prošao”.

Gutierrezu, koji je došao u Newcastle iz Mallorce 2008. godine, dijagnostificiran je rak testisa u oktobru 2013. Izjavio je kako je uvijek bio pošten tokom sedmogodišnjeg boravka u klubu, ali nije direktno okrivio vlasnika Mikea Ashleya. “Ne želim da kažem da je to on i da govorim mnogo o ovome, on je vlasnik, i on donosi odluke”.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Međutim, želi da napravi presedan za uposlenike, ne samo fudbalere, koji se bore sa sličnim problemima. “Za mene, to je bio najgori period u životu, nisam zaslužio takvu vrstu tretmana. Vrlo je važno napraviti presedan i ne dozvoliti da bilo ko prođe kroz ovakve stvari u budućnosti, to je najbitnije. Naučio sam mnogo o životu kroz ovo, sada sam zaista srećan, za mene je najvažnija stvar što sam sada živ i zdrav”.

Newcastle je trenutno 19. na tabeli sa šest bodova ispod zone ispadanja, ali Gutierrez se nada kako ekipa Rafe Beniteza može izboriti opstanak. “Želim im da ostanu u ligi, grad i navijači to zaslužuju, to je veliki klub, sa mnogo navijača, i želim da poručim navijačima da ostanu pozitivni i da vjeruju”.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!