NaslovnicaVijestiIzbornik Nizozemske okrivio Barcelonu zbog ozljede De Jonga: "Barcelona je riskirala, a...

Izbornik Nizozemske okrivio Barcelonu zbog ozljede De Jonga: “Barcelona je riskirala, a mi smo platili”

Frenkie de Jong, vrhunski veznjak Nizozemske i Barcelone, neće nastupiti na Europskom prvenstvu zbog ozljede zgloba. Ta vijest objavljena je pet dana prije prve utakmice Oranja na Euru, protiv Poljske.

De Jong je zadobio ozljedu zgloba početkom ožujka i od tada je nastupio u samo tri utakmice. Te utakmice bile su ključne za Barcelonu – obje protiv PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka i odlučujući El Clasico protiv Reala. Unatoč nadama i naporima, situacija je završila loše za sve strane. Barcelona je ispala iz Lige prvaka, izgubila derbi i naslov u La Ligi, De Jongova ozljeda se pogoršala, što ga je onemogućilo da sudjeluje na Euru, a Nizozemska je ostala bez važnog igrača.

Izbornik Nizozemske i legenda Barcelone napao je klub zbog toga. Ronald Koeman je bio zaštitni znak Barcelone tijekom devedesetih godina, kada je klub četiri puta zaredom osvojio La Ligu, te je upravo on postigao gol koji je donio Barceloni prvu Ligu prvaka. Prije tri godine vodio je Barcelonu do osvajanja Kupa kralja kao trener. No, to ga nije spriječilo da se obruši na klub koji je obilježio njegovu karijeru:

“Najvažnija stvar je zdravlje igrača. De Jong ima povijest s ovom ozljedom, i unatoč tome njegov je klub riskirao s njim. Barcelona je dakle s njim riskirala, a sada to plaćamo mi, Nizozemska.”

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!