NaslovnicaVijestiJohnu Obiju Mikelu ime je dao nigerijski nogometni savez!?

Johnu Obiju Mikelu ime je dao nigerijski nogometni savez!?

Dugogodišnji igrač Chelseaja i nigerijske reprezentacije, John Obi Mikel danas je i službeno promijenio ime u John Obi Mikel, iako, doduše, to ime nosi već dugo vremena. Pitate se zašto? Kako je došlo do toga? Kako se on zapravo zove?

ime

Naime, igrač Chelseaja kojeg znamo kao John Obi Mikel se tako zapravo i nije zvao, sve do danas. 29-godišnji nogometaš je rođen u Nigeriji pod imenom John Michael Nchekwube Obinna, a njegovo trenutno ime dao mu je nigerijski nogometni savez, i to, pogađajte – greškom!

Vratimo se u 2003. godinu kada se u Finskoj održavalo Svjetsko prvenstvo do 17 godina na kojem je učestvovala i Nigerija. Nigerijski nogometni savez trebao je prijaviti svoje igrače nekoliko dana prije početka prvenstva, ali su Johna Michaela Nchekwubea Obinnu prijavili kao Johna Mikela Nchekwubea Obinnu. Zamijenili su Michael i Mikel, a ni dan danas nisu poznate okolnosti pod kojima je tek tako došlo do zamjene imena.

John Obi Mikel je na tom prvenstvu postigao jedan pogodak, u grupnoj fazi protiv Australije (pobjeda Nigerije 2-1), koju Nigerija nije uspjela proći. John Obi Mikel je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao tek za dva tima. Prvo, u norveškom klubu Lyn Football čije je boje branio od 2004. do 2006. godine, a zatim ga je kupio londondski Chelsea kojeg je tada vodio Jose Mourinho koji je danas trener Manchester Uniteda.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Podsjetimo, Chelsea je tada praktički ‘oteo’ Johna Obija Mikela Manchester Unitedu, a slavni klub iz Manchestera je te godine na svom web sajtu čak i objavio da je transfer Mikela u United gotova stvar, no on je na kraju završio u Chelseaju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!