NaslovnicaVijestiJović još jednom dokazao kakav je potencijal: Njegovom kupovinom Real učinio nešto...

Jović još jednom dokazao kakav je potencijal: Njegovom kupovinom Real učinio nešto što nije 10 godina

Srpski napadač Luka Jović prva je ‘klasična’ devetka koju je Real Madrid kupio u posljednjem desetljeću ako isključimo aktivirana prava za otkup vlastitih igrača.

Mladi srpski napadač Luka Jović danas je službeno postao novi član Kraljevskog kluba, a njegov dolazak završio je nevjerojatnu eru, koju je teško zamisliti u životu vrhunskog nogometnog kluba. Real Madrid deset godina nije kupio novog klasičnog napadača, drugim riječima – nakon Karima Benzema klub nije kupio ‘devetku’ od 2009. godine.

Trnovit put Luke Jovića do uspjeha: Spavao u autu i igrao utakmice!

U čisto tehničkom smislu to naravno nije točno, budući da je bilo nekih iznimaka. Tijekom tog vremena Real je dva puta posudio napadača, u sezoni 2011/12 Emmanuel Adebayora i u sezoni 2014/15 Javier Hernandeza, ali je kupio i dva nogometaša, ali u oba slučaja su atipični transferi, jer je u oba slučaja samo aktivirao otkuonu klauzulu.

U 2016. godini Alvara Moratu otkupili su iz Juventusa, a dvije godine kasnije ponovno je slična stvar napravljena s Marian Diazom, koji je vjerojatno zbog dolaska Luke Jovića, postao višak u Madridu.

Dakle, ako izuzmemo Moratu i Diaza i dva posuđena igrača, Luka Jović je prvi napadač kojeg je u posljednjem desetljeću kupio Real iz Madrida.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!