NaslovnicaVijestiBIZARNO OTKRIĆE: Kako su u Arsenalu uništli jednog od najvećih engleskih talenata...

BIZARNO OTKRIĆE: Kako su u Arsenalu uništli jednog od najvećih engleskih talenata zbog KLAUZULE u ugovoru

Ekipe Arsenala, Liverpoola i Southamptona pogađa bizarna afera koja se tiče njihovog bivšeg ( Arsenal i Southampton) te sadašanjeg nogometaša Liverpoola, Oxlade-Chamberlaina.

Oxlade – Chamberlain je u svoje vrijeme važio za jednog od najtalentovanijih nogometaša u Engleskoj te je kao 17. godišnjak potpisao za ekipu Arsenala u transferu vrijednom 18 miliona funti. Tamo se nije naigrao i nije nikada opravdao ulogu “velikog talenta” a sada su mediji u engleskoj otkrili bizaran razlog zbog čega je to možda tako.

SRAMOTAN UČINAK PROTIV LIVERPOOLA: Aubameyanga ismijava cijela nogometna javnost, a evo zbog čega!

Ovaj mladić je u svom ugovoru imao ugrađenu zanimljivu klauzulu prema kojoj je Arsenal morao platiti Southamptonu 10 000 funti za svakih 20 minuta provedenih na terenu.

Ovaj 25-godišnjak je za ekipu Arsenala sakupio 132 nastupa i pri tome je zabio 9 pogodaka. Prema pisanju Alana Gernona koji je došao do ovog zanimljivog podatka, Oxlade-Chamberlain je većinu svojih nastupa upisao poslije 71. minute meča kada je obično ulazio sa klupe.

Ova klauzule je iznenadila javnost u Engleskoj a posebno su u njegovom matičnom klubu Southamptonu ostali razočarani a navijači Arsenala i dalje ne mogu da vjeruju da su zbog takvog gafa prilikom potpisa ugovora bili primorani da zaustave razvoj karijere ovog nogometaša.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!