NaslovnicaVijestiKatalonski mediji: Pjanić je mnogo korisniji od njega!

Katalonski mediji: Pjanić je mnogo korisniji od njega!

Uprkos remiju Barce na gostovanju u Baskiji protiv Alavesa, katalonski mediji su u superlativima govorili o igri Miralema Pjanića, uporedivši njegov učinak sa Busquetsovim.

Odlično je Pjanić igrao i tokom prošle sedmice u trijumfu njegovog kluba u Ligi prvaka na gostovanju kod Juventusa. Katalonski Mundo Deportivo uporedio je igru Pjanića i Busquetsa, te konstatovao kako reprezentativac BiH u ovom trenutku mnogo više doprinosi igri ekipe s Camp Nou stadiona.

“Ako se analizira utakmica u Vitoriji statistički podaci će otkriti mnogo toga. Pjanić je imao 80 tačnih i samo pet pogrešnih dodavanja. Busquets s je s druge strane imao 42 tačna i šest pogrešnih dodavanja. Pjanić je izgubio nešto više lopti, ali zbog toga što je više rizikovao u napadu. Njegov doprinos u napadu je mnogo superiorniji. Uz Trincaa najviše je lopti centrirao u šesnaesterac gostiju, stvorio je dvije prilike i imao je jedan udarac na gol”, naveli su u Mundo Deportivu.

Katalonci ističu kako Busquets nije imao statistički učinak niti u jednom od tri navedena parametra.

“Uprkos tome Busquets je osvojio dvije, a Pjanić pet lopti. U odbranu španskog reprezentativca može ići činjenica da je Barcelona u drugom poluvremenu organizovala igru preko Pjanića. Pjanić je imao mnogo više prostora i pomoć od Pedrija, Messija, Ansu Fatija i De Jonga” istaknuli su Katalonci.

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!