NaslovnicaVijestiKatar burno reagirao na danski "prosvjedni" dres za Svjetsko prvenstvo

Katar burno reagirao na danski “prosvjedni” dres za Svjetsko prvenstvo

Danska reprezentacija predstavila je svoju jednobojnu garnituru dresova za Svjetsko prvenstvo u Kataru koja je posebno dizajnirana u znak protesta protiv zemlje domaćina.

Danski dobavljač opreme Hummel obrušio se na ovu bliskoistočnu naciju, rekavši da su nesponzorirani dresovi, uključujući potpuno crni dres “boje žalosti”, dizajnirani da pošalju poruku protiv arapske zemlje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“S novim dresovima danske reprezentacije htjeli smo poslati dvostruku poruku. Oni nisu inspirirani samo Europskim prvenstvom 1992. i odavanjem počasti najvećem nogometnom uspjehu Danske, već i prosvjedom protiv Katara i njegovih ljudskih prava. Zato smo ublažili detalje za nove danske dresove za Svjetsko prvenstvo, uključujući naš logo i legendarne ševrone. Ne želimo biti vidljivi tijekom turnira koji je koštao tisuće života,” objavio je Hummel na Instagramu.

Danski dres je očito poslao dovoljno snažnu poruku da izazove reakciju vladajućih struktura u zemlji domaćinu. Izjava Katarskog organizacijskog odbora, skupine osnovane posebno za Svjetsko prvenstvo, objavljena je danas:

“Otkad je osvojio pravo domaćinstva FIFA Svjetskog kupa, Organizacijski odbor je naporno radio u suradnji s katarskom vladom kako bi osigurao da ovaj turnir ostavi bogato društveno nasljeđe. U tom smislu, osporavamo Hummelove navode da je turnir koštao tisuće života. Nadalje, odbacujemo trivijalizaciju naših napora i istinske predanosti cilju zaštite zdravlja i sigurnosti 30 tisuća radnika koji su izgradili stadione za Svjetsko prvenstvo i drugu infrastrukturu.”

Unatoč demantovanju organizatora, poznato je da je od početka izgradnje stadiona za Svjetsko prvenstvo u Kataru poginulo više od 6 tisuća radnika, uglavnom iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke. Više od 90 posto radne snage u Kataru čine migranti.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!