NaslovnicaVijestiKazna kakvu nogomet ne pamti: Nogometaš Milana mora platiti 16,5 miliona eura!

Kazna kakvu nogomet ne pamti: Nogometaš Milana mora platiti 16,5 miliona eura!

Sportski arbitražni sud izrekao je drakonsku kaznu mladom napadaču AC Milana Rafaelu Leauu zbog jednostranog raskida ugovora sa Sportingom, sa kojim će mladi Portugalac biti lakši za skoro 20 miliona eura.

AC MILAN PRODAJE

Portugalski arbitražni sud (TAS) presudio je u slučaju bivšeg napadača lisabonskog Sportinga Rafaela Lea, koji je jednostrano raskinuo ugovor s klubom 2018. godine nakon što su maskirane pristaše provalile u trenerski centar kluba i skoro fizički nasrnuli na nogometaše. Leao je kasnije otišao u Lille kao slobodan agent a ovo ljeto se za oko 35 milijuna eura preselio u talijanski Milan.

Transfer glasine: United ponovo kupuje u Arsenalu, Camavinga pravi veliki transfer, AC Milan dovodi veliko pojačanje

Iako je nakon Sportinga zamijenio drugi klub, sa svojom prošlošću u Lisabonu nije učinio ništa. Sud je presudio da je neopravdano jednostrano raskinuo ugovor i da će svom bivšem klubu morati platiti 16,5 milijuna eura odštete. Zanimljivo je da je Sporting također osuđen da plati kaznu od 40.000 funti zbog mobinga nad Leaom.

Leao će se moći žaliti na presudu TAS-a ali jasno je kako kaznu neće moći izbjeći koju će najvjerovatnije platiti njegov bivši klub Lille koji je igrača dobio besplatno a na njemu su zaradili 20 miliona eura.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!