NaslovnicaVijestiKieran Richardson - Nekada velika nada Engleske i Manchester Uniteda: Gdje je...

Kieran Richardson – Nekada velika nada Engleske i Manchester Uniteda: Gdje je sada?!

Produkt omladinske akademije Mančester Junajteda, Kieran Richardson odigrao je 81 utakmicu u svim takmičenjima za Crvene đavole između 2002. i 2007. godine. Nakon toga uslijedio je pad u njegovoj karijeri, a nas zanima gdje je Richardson “lutao” zadnjih godina i čime se danas bavi.

Kieran Richardson

Kada se probio do prvog tima Uniteda, za njega su stručnjaci smatrali da je igrač koji ima ogroman potencijal da postane vrhunsko lijevo krilo. Ali, nakon svih ovih godina, postalo je očigledno da Richardson nije napravio karijeru kakva se očekivala od njega, nego je totalno ispao van forme u koju se nikada nije vratio. A kvalitet je imao.

Njegov karakter je predstavljao problem kroz čitavu karijeru. Izrevoltiran činjenicom da iskusniji i bolji igrači igraju ispred njega, napustio je  Old Trafford, a veliki broj navijača bio je razočaran odlukom uprave da ga puste u Sunderland 2007. godine.

>> Transfer glasine: Pogba na izlaznim vratima Uniteda, Benzema se vraća u Francusku, Florenzi na meti velikih klubova

Transfer je iznosio  5,5 miliona funti a na prelazak na stadion Svjetlosti jasno je signalizirao kraj njegove karijere u Engleskoj reprezentacij – za koju je postigao dva gola u osam nastupa između 2005. i 2006. godine – a na kraju je nastupio 149 puta za Sunderland prije nego što je prešao u Fulham u 2012.

[su_live_koeficijenti]

Proveo je dvije sezone na Craven Cottage, a zatim dvije sezone u Aston Villi a nakon što je upisao nekoliko nastupa za Cardiff City u prvoj polovini sezone 2016-17, ostao je bez ugovora. Iako je napunio 33. godine i bez kluba je od početka 2017. godine, on je još uvijek aktivan i nije se zvanično oprostio.

Prošle godine u aprilu bio je na probi u Granadi, koju je tada sa klupe predvodio Tony Adams ali na njegovu žalost nije zadovoljio kriterije čelnika kluba.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Grad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju...

0
Prema navodima njemačkog časopisa Spiegela, postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti u gradu Leverkusenu odluči nazvati ulicu po španjolskom nogometnom treneru Xabiju Alonsu,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!