NaslovnicaVijestiKimmich u nevjerici: Ni protiv Hannovera nije bilo ovako!

Kimmich u nevjerici: Ni protiv Hannovera nije bilo ovako!

Real Madrid preokretom u Munchenu slavio je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, nakon što su nogometaši Bayerna propustili velike šanse.

Sudar ekipa koje su nas navikle na samu završnicu i trofeje u Ligi prvaka donio je dosta drame i uzbuđenja, pa se može reći da je opravdao očekivanja.

Duel su nešto bolje otvorili gosti, izveli nekoliko kornera, ali nisu uspjeli napraviti nešto više pred golom Bayerna.

Igrao se 28. minut kada su Bavarci poveli. Joshua Kimmich je istrčao odličnu kontru po desnoj strani, a kada su svi očekivali ubačaj u kazneni prostor, reprezentativac Njemačke je šutirao odlično i tako prevario Keylora Navasa.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U nastavku prvog dijela Bayern je imao još dvije odlične prilike, ali Hummels i Muller nisu uspjeli matirati Kostarikanca.

Minut do isteka prvog dijela to su kaznili gosti. Marcelo je pokupio odličan volej i savladao Ulreicha za poravnanje rezultata koje je stajalo na odmoru.

Drugi dio otvoren je šansom za Francka Riberyja, koja nije iskorištena, da bi u 57. minuti Marco Asensio kaznio domaće promašaje za vodstvo Kraljevskog tima.

>> Transfer glasine: Real se uključio u borbu za nogometaša PSG-a, Bayern kupuje veliko pojačanje, Barcelona pronašla zamjenu za Piquea

>> Cristiano Ronaldo poslao poklon za Marcusa Rashforda: Englez se odmah pohvalio na društvenim mrežama

Joshua Kimmich je doveo Bavarce u vođstvo u 28. minutu, ali je Real uspio da preokrene. Bavarci su u nastavku imali nekoliko sjajnih prilika, ali nisu uspjeli da još koji put savladaju Navasa.

“Ovoliko šansi nismo stvorili ni protiv Hannovera prošle sedmice (3:0), a oni su šutnuli dva puta i dva puta pogodili”, istakao je desni bek Bayerna.

Pored promašenih šansi, problem za prvaka Njemačke bile su i rane povrede Arjena Robbena i Jeromea Boatenga, koji su teren napustili u prvom poluvremenu.

“Šteta. Robben je igrač koji odmah vezuje igrače uz sebe i meni otvara prostor. Ne kažem da Thomas Muller nije uradio dobar posao, ali Arjen kretanjem otvara rupe”, dodao je Kimmich.

Sa druge strane, Tomas Muller ostaje optimista uoči uzvrata u Madridu: “Morali smo da ostvarimo bolji rezultat. Ispali smo naivni, to boli. Imali smo nekoliko veoma, veoma dobrih šansi. U Bundesligi samo kažemo hvala i uzmemo bodove. Možda je danas važnost utakmice  utjecala na to”, kazao je Muller.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!