NaslovnicaVijestiKladionica isplatila dobitak igraču koji je 'pao' na Lingarda, a on je...

Kladionica isplatila dobitak igraču koji je ‘pao’ na Lingarda, a on je napravio potez za divljenje!

Sjećate se se nesrećnog kladioničara kojem je Jesse Lingard ‘oborio’ listić u posljednjim trenucima sezone? Kladionica mu je na kraju ipak isplatila dobitak, a on je potom napravio gestu za divljenje.

Naime, Antony Johnson je prije početka sezone uplatio vrlo zanimljivu okladu – da Unitedov Jesse Lingard neće postići gol niti zabilježiti asistenciju u toku PL sezone 2019/20, po više nego primamljivom koeficijentu 41.

Sve je išlo po planu, jer je 27-godišnji ofanzivni vezista igrao svoju najgoru premijerligašku sezonu u dosadašnjoj karijeri, pošto u 21 nastupu nije napravio apsolutno ništa. Dok je u prvom dijelu sezone imao nešto zapaženiju minutažu, u ovoj godini jedva da ga je uopšte bilo na terenu.

Međutim, u 98. minutu utakmice protiv Leicestera, neozbiljnost i početničku grešku Kaspera Schmeichela, koji je pokušao da dribla pred svojim golom, kaznio je ni manje ni više – Lingard! Oduzeo je loptu neopreznom danskom golmanu, te ostalo mu je samo da ju pospremi u prazan gol.

I pored šokantne završnice i jednog od najmaleroznijih padova koje smo vidjeli na kladionici, Antony je smogao snage da se našali na svoj račun, a priča je na kraju ipak imala sretan završetak.

Naime, kladionica Paddy Power je odlučila da ipak isplati dobitak Antonyju, i to u cjelosti. On se zahvalio kladionici, ali je rekao da ipak ne može da prihvati dobitak, te je svih 135 funti donirao u humanitarne svrhe, tačnije, britanskom ogranku organizacije Black Lives Matter, koja se bori protiv rasizma.

“Svaka čast za Paddy Power što je ipak isplatio dobitak, ali ne mogu prihvatiti ovo”, poručio je Antony preko svog Twitter profila, te pozvao ostale korisnike da doniraju novac organizaciji Black Lives Matter UK.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!