NaslovnicaVijestiKolaps u evropskom nogometu: UEFA se protivi odluci Belgijanaca da završe prvenstvo...

Kolaps u evropskom nogometu: UEFA se protivi odluci Belgijanaca da završe prvenstvo dok njihovim stopama ide još jedna velika evropska liga!

Nakon što su već proglasili kraj ove sezone u Belgiji, njihovi susjedi mogli bi se odlučiti za sličan korak, gdje četiri vodeće momčadi u prvenstvu nemaju ništa protiv prekida sezone.

Velika odluka UEFA

Jučer je Belgija postala prva europska zemlja koja je završila sezonu zbog pandemije koronavirusa, proglasivši novog prvaka – vodeću momčad na ljestvici prije izbijanja koronavirusa ekipu Club Bruggea.

Transfer glasine: Juve želi igrača Citya, United kupuje Hrvata za 20 miliona funti, šta će se desiti sa Ter Stegenom?

Sličan korak uskoro bi mogao povući i savez Nizozemske, koji se trenutno bori s teškom i vrlo bolnom pandemijskom bitkom poput Belgije. Direktor Ajaxa Marc Overmars pozvao je u srijedu vodstvo Nogometnog saveza (KNVB) da obustavi sezonu, a jučer su četiri vodeća kluba na ljestvici – Ajax, AZ, PSV i Feyenoord – izdali saopštenje kako je prekid u ovom trenutku najbolje riješenje.

“Veoma nam je jasno da je to vrlo teška odluka, ali mišljenja smo da je situacija s koronavirusom toliko zabrinjavajuća da je igranje utakmica bez gledatelja od sekundarnog značaja za sve nas. Također je potpuno nemoguće predvidjeti kako će se pandemija nastaviti”, rekao je direktor AZ-a Robert Eenhoorn, dok direktor PSV-a Toon Gerbrands dijeli isto mišljenje.

Gary Neville otkrio ‘veliki problem’ koji je prouzročio odlazak Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda!

“Ne vidimo nijedan valjan razlog da se igraju preostali mečevi. Na prvom mjestu je javno zdravstvo. To je daleko najvažnije. Osim toga, vjerujemo da ideja UEFA-e o igranju utakmica ljeti nije izvodljiva”, rekao je Gerbrands.

[SRETNI PETAK] Otvori račun i uzmi 100€ bonusa dobrodošlice

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!


Nizozemski mediji prenijeli su da su ideju okončanja sezone podržali i manji klubovi.

U Nizozemskoj je odigrano 25 kola prvenstva prije izbijanja pandemije, a vodeći Ajax i AZ su osvojili isti broj bodova. Ako u Nizozemskoj proglase kraj sezone, Ajax će osvojiti naslov zbog bolje razlike u golovima.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!