NaslovnicaVijestiKonačna odluka: Nicklas Bendtner otpušten iz Wolfsburga

Konačna odluka: Nicklas Bendtner otpušten iz Wolfsburga

Danski nogometaš, Nicklas Bendtner dobio je otkaz u Wolfsburgu nakon više incidenata koje je prouzrokovao. Ovakav potez su skoro svi mediji u Njemačkoj očekivali, prije svega jer je Danac prekršio važan dio ugovora koji su potpisali svi igrači ovog tima koji se takmiči i u Ligi prvaka. Po prvi put u svojoj istoriji su prošli u četvrt finale ovog elitnog takmičenja.

Nicklas Bendtner

Presedan je bio novo kašnjenje na trening danskog centarfora, tako da je direktor kluba Klaus Allofs odlučio da ga otpusti.

Međutim, to nije najveći prekršaj ovog kontroverznog igrača. Naime, Bendtner je nedavno prekršio važno pravilo kluba. Na društvenoj mreži Instagram postavio je sliku automobila marke Mercedes, konkurenta Volkswagena koji je dugogodišnji sponzor i glavni finansijer njemačkog kluba Wolfsburg.

Bendtner je u ‘Vukove’ stigao 2014. godine, a umjesto igrama na terenu isticao se incidentima van njega. Mediji u Njemačkoj su ga nerijetko optuživali zbog nedovoljnog zalaganja, a njega to nije doticalo.

Na ovu odluku bundesligaša, oglasio se i sportski direktor ovog tima Klaus Allofs.

“Trenutna situcija nije zadovoljavajuća za sve strane, pa smo u situaciji da ne nastavimo saradnju. U srijedu smo se sastali sa predstavnicima Niklasa Bendtnera, donešena je konačna odluka”, rekao je Klaus Alofs, sportski direktor ‘Vukova.

On my way to another session

A photo posted by Nicklas Bendtner (@bendtner3) on

28-godišnji Danac karijeru je počeo u Arsenalu, a prije toga je nastupao za U19 timove Arsenala i Kopenhagena. Godinu dana (2006-2007) je proveo na pozajmici u Birminghamu, a kada se vratio sa pozajmice ponovo je poslat na posudbu, ali ovaj put Sunderlandu. Pozajmicama nikada kraja, posuđen je i Juventusu 2012. godine za 8,5 miliona eura, a 2014. godine prelazi u Wolfsburg za 4 miliona eura. Vrijednost ovog danskog napadača trenutno se procjenjuje na tek 2 miliona eura.

Nakon otkaza u Wolfsburgu, Nicklas Bendtner će na ljeto biti potpuno slobodan u izboru nove sredine.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!