NaslovnicaVijestiLegendarni Gianluigi Buffon oborio rekord Serije A

Legendarni Gianluigi Buffon oborio rekord Serije A

Golman Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon oborio je rekord po broju utakmica bez primljenog gola u Seriji A.

Gianluigi Buffon oborio rekord

38-godišnjak nije uspio primiti gol u prvih 180 sekundi na utakmici protiv Torina, što znači da je oborio prethodni rekord koji je držao Sebastiano Rossi od 929 minuta bez primljenog gola, koji je postavljen u sezoni 1993/94.

Buffonov pohod na obaranje ovog rekorda krenuo je 10. siječnja, kada ga je posljednji put savladao napadač Sampdorije Antonio Cassano u pobjedi Juventusa od 2-1.

Od tada, talijanski reprezentativac je bez primljenog gola u domaćem prvenstvu, primio je samo golove u Ligi prvaka protiv Bayern Munchena.

Ipak, veteran je još uvijek daleko od obaranja svjetskog rekorda, jer je golman Vasco da Game Mazaropi sačuvao svoju mrežu netaknutom ukupno 1,816 minuta u brazilskom prvenstvu tokom sezone 1977/78.

Gianluigi Buffon je ukupno ove sezone upisao 37 nastupa u svim takmičenjima u dresu “Stare dame”.

Juventus se trenutno nalazi na prvom mjestu sa 67 osvojenih bodova iz 29 odigranih utakmica. Drugoplasirani je Napoli sa 64 osvojena boda iz isto toliko odigranih utakmica, a zatim slijedi Roma sa 60 osvojenih bodova iz 30 odigranih utakmica ove sezone.

Osam kola prije kraja tim iz Torina je na veoma dobrom putu da osvoji peti Scudetto u nizu.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!