NaslovnicaVijestiLionel Messi najplaćeniji sportista svijeta, a Cristiano Ronaldo se također nalazi u...

Lionel Messi najplaćeniji sportista svijeta, a Cristiano Ronaldo se također nalazi u Top 10

Napadač Paris Saint-Germaina Lionel Messi našao se na vrhu Forbesove liste najplaćenijih sportista svijeta, a Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda također je među 10 najboljih.

Messi je napustio Barcelonu nakon sezone 2020/21, a prethodno je cijelu igračku karijeru proveo u katalonskom klubu.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Ipak nije uspio dovesti PSG do europske slave nakon što je potpisao veliki ugovor s francuskim velikanom.

Ronaldo se na Old Trafford vratio prošlog ljeta nakon 12 godina. Izdržao je razočaravajuću sezonu na terenu, završio je kampanju praznih ruku, ali je ipak zaradio dovoljno na terenu i izvan njega da se pridruži Messiju na podiju.

Na Forbesovoj top 10 listi dominiraju i sportiste iz drugih sportova, a Messi, Ronaldo i brazilski napadač Neymar jedini su nogometaši koji su se našli na listi.

Zarada sportista kombinira njihovu zaradu na terenu i izvan terena. Messijev ugovor vrijedan 20 milijuna dolara s platformom za kriptovalute Socios je pomogao da se izjednači s Ronaldom za zaradu izvan terena.

Neymarovo četvrto mjesto na ljestvici uveliko duguje njegovim 70 milijuna dolara zarađenim na terenu. Ranije je objavljeno da je njegova osnovna plaća nešto viša od plaće njegovog klupskog suigrača, ali Forbesove brojke uključuju bonuse i novčane nagrade u razdoblju od 12 mjeseci.

Ostali Messijevi izvori prihoda koje navodi Forbes uključuju poslove s Adidasom, Budweiserom, PepsiCo i Hard Rock Cafeom. Ronaldo, u međuvremenu, ima podršku kod Nikea, Herbalife Clear šampona i ZujuGP-a.

Njih dvojicu na listi razdvaja košarkaška zvijezda LeBron James. Jamesova zarada za razdoblje od svibnja 2021. do svibnja 2022. iznosi 121,2 milijuna dolara, malo ispred Ronaldovih 115 milijuna dolara.

Neymar je relativno daleko od prva tri. Njegovih ukupno 95 milijuna dolara uključuje ugovore s Pumom i Red Bullom, dok se Forbes također osvrnuo na njegova ulaganja u NFT.

Što se tiče košarke, osim Jamesa, , u prvih 10 mjesta nalaze se Stephen Curry, Kevin Durant i Giannis Antetokounmpo.

Popis upotpunjuju boksač Canelo Alvarez, teniska zvijezda Roger Federer i legenda NFL-a Tom Brady.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!