NaslovnicaVijestiLiverpool dovodi zamjenu za Coutinha?

Liverpool dovodi zamjenu za Coutinha?

Nakon teže ozljede Phillipea Coutinha, Liverpool će razmotriti opciju da dovede zamjenu za Brazilca u zimskom prelaznom roku, a Jurgen Klopp je izjavio kako tim ne bi trebalo da zavisi od pojedinca.

zamjenu

Zabrinuo je Philippe Coutnho navijače Liverpoola kada je na nosilima iznesen s terena tijekom meča sa Sunderlandom. Jučer su dodatni pregledi pokazali da je u pitanju ozljeda skočnog zgloba i da će biti izvan terena minimum do sredine siječnja.

Ipak, pored svega toga trener “crvenih” Jürgen Klopp ne namjerava dopustiti da odsustvo jednog od najboljih igrača utječe na tim.

“Coutinho je vrlo dobar nogometaš i normalno je da će se njegovo odsustvo osjetiti, tako bi bilo u bilo kojem timu na svijetu. Međutim, tako je kako je i odmah moram naglasiti da to ne smije biti izgovor. Philippe je odličan, ali ne može odlučiti utakmicu sam, iako to ponekad tako izgleda kada napravi dribling i zatrese mrežu. Čak i kada se to dogodi moramo odbranimo prednost i to radimo zajedno” objašnjava Klopp.

Karizmatični trener upravo na tome gradi igru, kako bi izbjegao da sve ovisi od pojedinca, iako je činjenica da nema dovoljno kvalitetnu zamjenu za Coutinha.

“Ono što smo do sada stvorili je timska igra. Coutinho je bez sumnje vrlo važan igrač ekipe, ali možemo i moramo se izborimo sa tim. Nije idealno, nisam razmišljao u stilu “a dobra ideja je da igramo bez Phila”. Dogodila se ozljeda i sada moramo se pokažemo. Trenutna situacija je takva da na Coutinha ne možemo računati, Lallana i Sturridge su blizu povratka mada još uvijek nisu spremni u potpunosti. Imamo kvalitetne igrače, nedostajat nam i naravno da bi bilo bolje da su svi tu, ali ponavljamo – ne tražimo izgovore.”

Odsustvo Brazilca je “podgrijalo” spekulacije o zimskom prijelaznom roku i o dovođenju Quincyja Promesa i Juliana Brandta, pa bi Redsi mogli pokušati da dovedu zamjenu.

“Jedna od stvari koje radimo u Melwoodu je praćenje tržišta. Gledamo što se događa, imamo skaute koji prate igrače u ligama koje nisu toliko zastupljene i to je nešto što radimo stalno, ali ne znači da možemo tek tako da uzmemo igrača. Informišemo se o njihovom razvoju, vrlinama, manama i to je sve što radimo kako bismo se pripremili za prijelazni rok i ono što bi možda moglo dogoditi” zaključio je Jürgen Klopp.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!