NaslovnicaVijestiLiverpool ipak odustaje od Xabija Alonsa. Zamjenu za Kloppa pronašli u Portugalu!

Liverpool ipak odustaje od Xabija Alonsa. Zamjenu za Kloppa pronašli u Portugalu!

Nakon što Jurgen Klopp javno objavio da će na kraju sezone napustiti klupu Liverpoola i uzeti neodređeno dugu stanku od treniranja, cijela nogometna zajednica zna da klub s Anfielda traži nasljednika legendarnog Nijemca, koji im je donio naslov prvaka Europe i Engleske.

Bivši igrač Liverpoola Xabi Alonso (42) ističe se kao očigledan izbor. Njegov Bayer Leverkusen ove sezone igra gotovo nevjerojatno dobar nogomet. Njihova statistika iznosi 38 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, s postignutih 109 golova. Mnogi smatraju da je to najatraktivnija ekipa na svijetu, a u prvenstvu trenutno imaju prednost od 10 bodova ispred Bayerna iz Münchena, samo sedam kola prije kraja sezone.

Apotekari su blizu osvajanja prvog naslova prvaka u povijesti kluba, što bi moglo prekinuti jedanaestogodišnju dominaciju Bavaraca. U Kupu ih čeka polufinale, a u Europskoj ligi četvrtfinale, stoga su Alonsovi u igri za trostruku krunu. Mnogi vide upravo španjolskog trenera kao najzaslužnijeg za ovaj uspjeh.

Ipak, sve više tvrdnji iz relevantnih njemačkih izvora sugerira da Alonso možda ovoga ljeta neće napustiti Leverkusen, a ako i napusti, mogao bi ostati u Njemačkoj preuzimajući svoj drugi bivši klub Bayern. Prema izvješću Sky Sportsa, Liverpool se polako okreće alternativnim opcijama.

Jedna od tih alternativa pronađena je u Lisabonu, u liku Rubena Amorima (39), trenera koji već četiri godine vodi Sporting, a prije toga je bio na klupi Brage. Amorim koristi sustav s tri stopera, slično kao Alonso, a njegova napadačka filozofija igre donijela je naslov Sportinga u prvoj sezoni pod njegovim vodstvom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!