NaslovnicaVijestiLiverpool se "povukao" i priznao veliku klupsku grešku: "Donešena odluka o uposlenicima...

Liverpool se “povukao” i priznao veliku klupsku grešku: “Donešena odluka o uposlenicima kluba”

U Liverpoolu su brzo shvatili da su se odlukom staviti na čekanje uposlenike kluba igrali vatrom. Klub se ispričao zbog tog poteza i priznali su da su pogriješili.

Liverpool potpisuje bivšu

Legendarni Gary Neville opisao je potez Liverpoola u kojem su stavili sve svoje uposlenike kao ‘PR katastrofu’, a oštre kritike na račun kluba koji je prenio plaće svog osoblja na pleća države također su javno kritizirali od strane bivših članova kluba, poput Jamie Carraghera, Dieter Hammanna ili Stan Collymorea.

Transfer glasine: Jerome Boateng se vraća u Englesku ligu, Aubameyang na meti velikana iz Italije, AC Milan prodaje Hernandeza

Klub je brzo shvatio da se javno mišljenje okreće protiv kluba, te su danas u vodstvu Liverpoola napravili korak unaprijed, izvinili se za svoj potez i priznali da je odluka da im zaposlenike plaća britanska vlada bila pogrešna.

“Konzultirali smo se s mnogim donositeljima odluka u tom procesu i došli do zajedničkog rješenja. Razgovarali smo o tri moguća scenarija i odlučili staviti svoje zaposlenike na čekanje, a nakon daljnjih savjetovanja odlučili smo pronaći alternativnu rutu. Naša prvotna odluka bila je greška i zbog toga nam je iskreno žao. Naša je primarna svrha bila zadržati sve uposlenike sve iako nam je zbog trenutne situacije ponestalo planiranih prihoda. Sada ćemo sve napore usmjeriti na pronalaženje alternativnog rješenja, osiguravajući da ne iskorištavamo vladin program zaštite radnih mjesta “, rekao je izvršni direktor kluba Peter Moore u otvorenom pismu.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!