NaslovnicaVijestiLouis van Gaal otkrio što je rekao Smallingu nakon prolaska u finale...

Louis van Gaal otkrio što je rekao Smallingu nakon prolaska u finale FA Kupa

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal otkrio je da je rekao Chrisu Smallingu da je ‘sretan čovjek’, nakon što je Manchester United uspio pobijediti u polufinalu FA Kupa unatoč autogolu defanzivca.

Louis van Gaal otkrio što je rekao Smallingu

U subotu navečer, United i Everton su odigrali utakmicu polufinala FA Kupa na Wembleyu, a, iako je klub iz Liverpoola stvorio bolje prilike, ipak u finale ide Manchester United.

Crveni vragovi su poveli golom Marouanea Fellainija, nakon čega je Everton stavio sve karte u napad, te prvo u 57. minuti imao šansu da izjednači iz penala, ali je promašio Romelu Lukaku. Nakon toga, i u drugom poluvremenu je Everton nastavio napadati te stigao do izjednačujućeg gola, kada je loptu u svoju mrežu poslao Chris Smalling.

Međutim, Smallingovu grešku je ispravio Anthony Martial pogotkom u sudijskoj nadoknadi, kojim je Louis van Gaal stigao do svog prvog finala nekog takmičenja kao trener Manchester Uniteda.

Na press konferenciji nakon utakmice, nizozemski stručnjak je otkrio što je rekao svom defanzivcu nakon završetka utakmice: “Rekao sam Smallingu da je sretan čovjek, jer sada se možemo nasmijati. Odigrao je vrlo dobru utakmicu.”

“Fantastičan osjećaj je kad vidite radost u očima igrača, ali i navijača, jer mislim da smo zaslužili doći do finala. Oba tima su pokazala dosta strasti i volje za pobjedu, tako da sam vrlo sretan što smo na kraju pobjednici bili mi.”

Smalling ove sezone igra zaista impresivno, najbolji je defanzivac svog kluba, a također je i jedan od najboljih centralnih defanzivaca u ligi ove sezone. 26-godišnjak je vrlo dobro izvršavao svoje defanzivne zadatke, ima više osvojenih zračnih duela (90) nego bilo koji njegov suigrač, a pored toga, prosječno bilježi 3 oduzete lopte po utakmici u Premier ligi.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!