NaslovnicaVijestiLouis van Gaal: Zaslužujem malo poštovanja jer sam to učinio

Louis van Gaal: Zaslužujem malo poštovanja jer sam to učinio

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal vjeruje da zaslužuje poštovanje jer je pružio priliku toliko mladih igrača u prvom timu.

Zaslužujem malo poštovanja jer sam to učinio

Van Gaal je često bio pod velikim pritiskom ove sezone zbog loših rezultata i forme njegovog tima. “Crveni vragovi” su stvorili samo 274 prilike za gol u Premier ligi ove sezone, što je vrlo malo, s obzirom da su samo tri tima kreirala manje prilika od njih, a mnogima je već poznato da Manchester United ne igra kao nekada pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Unatoč malom broju postinutih golova i loših rezultata ove sezone, 64-godišnjak se ne može kritizirati zbog svoje spremnosti i volje da pruži mladim igračima šansu u prvom timu. Igrači poput Marcusa Rashforda i Timothyja Fosu-Mensaha su dobili mnogo prilika u posljednje vrijeme, što su vrlo dobro iskoristli.

U izjavi nakon pobjede protiv Crystal Palacea (2-0), Unitedove šeste u posljednjih osam ligaških utakmica, Van Gaal je usporedio Rashforda sa svojim bivšim igračem Patrickom Kluivertom, te dodao da zaslužuje poštovanje jer je vjerovao mladim igračima.

“Uvijek je potrebno hrabrosti dati mladim igračima priliku u prvom timu. Naravno da akademija i treneri mlađih timova također zaslužuju pohvale jer su stvorili te igrače, kao i skauti koju su ih otkrili još dok su bili djeca. Ja sam samo mali dio u tome, ali i najvažniji, jer je potrebno dosta hrabrosti za učiniti to. Zaslužujem malo poštovanja jer sam to učinio”

“Imao sam hrabrosti za učiniti to u svim klubovima. U Ajaxu je Patrick Kluivert igrao isto dobro kao što igra Marcus Rashford. U Bayernu sam imao Thomasa Mullera, u Barceloni Xavija koji je imao 18 godina, Andresa Iniestu koji je imao 17, kao i Thiaga Mottu. Pružanje prilika mladim igračima mi nije strano. Godine igrača nisu problem, problem je kvalitet nekih igrača.”

Rashford nije uspio postići gol u pobjedi protiv Crystal Palacea, ali je 18-godišnjak u posljednje vrijeme jedan od ključnih igrača tima sa Old Trafforda, koji sada ima prednost od dva boda ispred Manchester Cityja u utrci za top četiri.

Pred Van Gaalovim timom je sada utakmica polufinala FA Kupa protiv Evertona, nakon čega će početkom sljedećeg mjeseca igrati protiv vodećeg Leicester Cityja, a ta bi utakmica mogla dosta toga odlučiti ove sezone u Premier ligi.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!