NaslovnicaVijestiLukaku: Napredovao sam otkako sam dobio savjete od Drogbe i Wrighta

Lukaku: Napredovao sam otkako sam dobio savjete od Drogbe i Wrighta

Napadač Evertona Romelu Lukaku otkrio je da su mu savjeti Didiera Drogbe i Iana Wrighta pomogli da se poboljša tokom proteklih godinu dana.

Napredovao sam otkako sam dobio savjete od Drogbe

Lukaku uživa u najboljoj sezoni u karijeri, postigao je 18 golova u Premier ligi, te je trenutno treći na listi strijelaca nakon Harryja Kanea i Jamiea Vardyja.

23-godišnjak je zahvalio Drogbi i Wrightu, koji su mu pomogli da otkrije svoje prednosti, te da radi na svojim slabostima.

U intervjuu za belgijske medije, izjavio je: “Šta Romelu može učiniti, a šta ne može? Razgovarao sam o tome sa Didierom Drogom i Ianom Wrightom, oni su mi dali par savjeta.”

“Promijenio sam igru enormno od prošle godine. Ponekad sam previše introvertiran, previše se bojim zadržati loptu i sam nešto pokušati. Ukoliko mi ne uspije, moram pokušati ponovo i nastaviti sve dok to ne uradim. Zbog toga sam poboljšao svoj broj golova i asistencija.”

Pored toga što je postigao veliki broj golova u domaćem prvenstvu, Lukaku postiže golove i u reprezentaciji Belgije, a posljednji je postigao sinoć protiv Portugala u prijateljskoj utakmici.

Iako je njegova reprezentacije pretrpjela poraz rezultatom 2-1 zahvaljujući golovima Nanija i Cristiana Ronalda, Lukaku je postigao utješni gol za “crvene vragove”.

Lukaku je nedavno priznao da mu je želja da zaigra u Ligi prvaka, a sada kad je sigurno da Everton neće izboriti to takmičenje, izgledna opcija je da napusti Merseyside ovog ljeta.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!