NaslovnicaVijestiManchester United prijavio gubitak zbog Donalda Trumpa!

Manchester United prijavio gubitak zbog Donalda Trumpa!

Najbogatiji nogometni klub na svijetu Manchester United saopćio je danas da je polugodišnji gubitak od 18 miliona dolara posljedica poreske reforme američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Stopa poreza na dobit u SAD-u je smanjena sa 35 na 21 posto u prosincu prošle godine.

United je naveo da su te promjene dovele do toga da klub, koji je u vlasništvu američke kompanije Glazer i čije su akcije listirane na Njujorškoj berzi, otpiše 48,8 miliona funti, zbog prilagođavanja novim poreskim pravilima u Sjedinjenim Američkim Državama.

[su_premierleague]

Manchester United je zbog toga objavio gubitak od 12,87 milijuna funti u prvoj polovini finansijske godine nakon što je ostvario profit od 18,7 miliona funti u šest mjeseci do 31. prosinca 2017. godine.

“Riječ je o promjeni porezne stope koja nije izravno utjecala na financije i novac s kojim klub raspolaže. Dugoročno je smanjenje poreza dobra vijest za nas, ali će se u ovom periodu prikazati kao gubitak. Ništa to ne mijenja po pitanju poštivanja financijskog fair-playa ili tekućih poslova kluba”, rekao je šef klupskih financija Cliff Baty.

Nekada je bio jedan od najboljih napadača svijeta, a sada je primoran napustiti klub!

Uvreda za Brazilca: Leo Messi objasnio zašto je Barcelona bolja bez Neymara nego sa njim!

United je unatoč ovom gubitku u 2017. godini ostvario između 575 i 585 milijuna funti zarade, što je klupski rekord, a transfer Alexisa Sancheza ostvario je rekordnu prodaju dresova.

“Alexisov dolazak utrostručio je prodaju dresova i porušio rekorde društvenih mreža. Post na Instagramu u kojem smo objavili njegov dolazak prikupio je više od dva milijuna kuna lajkova, a nijedan post na klupskom Facebooku i Twitteru nije se dijelio više od tog.”

“Sanchezov dolazak prikupio je 75 posto više interakcija na socijalnim mrežama od Neymarova transfera u PSG”, rekao je klupski izvršni dopredsjednik Ed Woodward.

Svibnja 2005. godine, američki biznismen Malcolm Glazer preuzeo je 75% dionica Uniteda, te postao njegov većinski vlasnik. Glazer potom postavlja svoje sinove u izvršni odbor Manchester Uniteda. Glazerovo preuzimanje kluba bilo je popraćeno velikim prosvjedima navijača, koji su od samog početka bili protiv novog vlasnika.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!