NaslovnicaVijestiMessi: Niko od nas ne želi da Real osvoji, navijamo za Atletico

Messi: Niko od nas ne želi da Real osvoji, navijamo za Atletico

Lionel Messi, najbolji nogometaš svijeta i igrač Barcelone, nada se da će Atletico Madrid savladati Real Madrid u finalu Lige prvaka.

Messi

“Jasno je da ljudi u Barceloni ne žele Real osvoji bilo što. Barcelonu bi zadovoljilo kada bi Atletico pobijedio u finalu. Ono što su oni napravili je veliko, njih nije lako pobijediti. Vrlo su težak protivnik i Simeone zbog toga zaslužuje pohvale”, rekao je Messi za ESPN.

Upravo je Atletico eliminirao Barcelonu u četvrtfinalu elitnog natjecanja, ali Blaugrana ima priliku da ponovno osvoji duplu krunu u Španjolskoj. Čeka je finale Kupa Kralja, a pred posljednje kolo u La Ligi ima bod više od Real Madrida (88 naspram 87)

“Eliminacija iz Lige prvaka je bio veliki udarac. Bili smo mnogo bolji od Atletica u prvoj utakmici i tada smo mogli riješiti dvomeč. U Madridu je bilo vrlo komplicirano”, rekao je Argentinac.

“Bilo bi sjajno kada bismo osvojili titulu i Kup Kralja. Znamo da neće biti lako. Imamo još dva finala, jedno u Primeri i jedno u Kupu. Prosuli smo dosta bodova u Primeri, ali smo se oporavili na vrijeme. I dalje je sve u našim rukama”, zaključio je Messi.

[su_sportingbet_premier_league]

Barcelona u posljednjem kolu gostuje Granadi, dok Real, također na terenu suparnika, igra protiv Deportiva.

Atletico Madrid, porazom od Levantea u gostima u nedelju 2-1 ispao je iz borbe za osvajanje naslova Primere. Iako je Atletico poveo u drugom minutu utakmice golom sjajnog Fernanda Torresa, domaćini su u 30. minuti utakmice uspjeli da se vrate golom Casadesusa, iako je od tada Atletico Madrid imao više šuteva i više prilika za gol šok je stigao u 90. minuti kada je Rossi iz redova Levantea postigoa gol za konačnih 2-1 i tako oduzeo Atleticu sve nade u vezi titule.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!