NaslovnicaVijestiMessi želi da ovaj igrač Barce napusti klub i da se dovede...

Messi želi da ovaj igrač Barce napusti klub i da se dovede meta Reala!

Zvijezda Barcelone i jedan od dva najbolja nogometaša svijeta, Lionel Messi želi da igrač Barcelone napusti klub, a da mu se kao zamjena dovede nogometaš koji je na meti Real Madrida!

Poznato da je Lionel Messi ima veliki uticaj u katalonskom klubu, kako na terenu i u svlačionici, tako i izvan, odnosno na klupsku transfer politiku.

Riječ Argentinca ima veliku težinu, i teško da bi i jedan nogometaš došao na Camp Nou ukoliko bi omaleni čarobnjak bio izričito protiv toga, a nerijetko daje i sugestije upravi kluba koga bi trebalo da dovedu.

[su_no1forfootball]

Kako javlja Diario Gol, Messi je izgubio strpljenje oko Lucasa Dignea, i želi da francuski lijevi bek ode iz Barcelone.

24-godišnji lijevi bek nije impresionirao u dresu Blaugrane nakon dolaska iz PSG-a 2016. godine, pošto je Jordi Alba i dalje prvi izbor na toj poziciji, a nakon odlaska Neymara, Španjolac je zablistao, jer je dobio više slobode na lijevoj strani.

Za godinu i po dana provedenih u katalonskom klubu, Digne je odigrao 40 utakmica u svim natjecanjima, u kojima je postigao 2 gola i zabilježio 2 asistencije. Sa Barcom je osvojio Copa del Rey prošle sezone.

Transfer glasine: City spremio ponudu za igrača Chelseaja, Giroud do kraja januara napušta Arsenal, United ostaje bez Ibrahimovića

Messi poručio upravi Barce da dovedu ovog igrača Real Madrida!

Messi je takođe zabrinut u vezi s Nelsonom Semedom, koji je prošlog ljeta stigao iz Benfice, ali kao ni Digne, nije uspio da se nametne Ernestu Valverdeu.

Ipak, Portugalac svakako ima više kredita od Dignea, pošto je relativno skoro stigao u klub, dok su Francuzu dani u Barceloni praktički odbrojani.

Kao zamjenu za Semeda, Messi je predložio Real Sociedadovog Alvara Odriozolu, za kojeg je također zainteresovan najveći rival Real Madrid.

[su_live_koeficijenti_v2]

A kako tvrdi Don Balon, Messi je rekao čelnicima Barcelone i da krenu u potjeru za nogometašem “kraljevskog kluba”, Marcom Asensiom! Argentinac želi da se na taj način osveti ljutom rivalu za ‘lov’ na Neymara.

U sinoćnjoj utakmici protiv Alavesa, Valverde je zamijenio obojicu bekova, Dignea i Semeda, a njihova mjesta na terenu zauzeli su Alba i Sergi Roberto.

Barca je slavila nakon preokreta (2:1), golovima Luisa Suareza i Lionela Messija, te i dalje suvereno drži čelnu poziciju La Lige, sa 11 bodova prednosti nad Atleticom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!