NaslovnicaVijestiMiralem Pjanić na meti engleskog velikana

Miralem Pjanić na meti engleskog velikana

Igrač Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić vrlo lako bi mogao karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu, ako je vjerovati pričama koje su ‘lansirale’ italijanski mediji.

Miralem Pjanić

Kako prenosi La Gazetta dello Sport, vezni igrač italijanskog t ima na meti je Manchestera Cityja koji je spreman da plati čak 35 miliona eura za bosanskohercegovačkog igrača. Pored Cityja, još par kluba bi željelo da vidi Pjanića u svojim redovima, a najzvučniji među njima je Paris-Saint Germain.

Pomenuti list prenosi da je Antonio Conte, trener Chelseaja već započeo pregovore sa igračem Rome, Radjom Nainggolanom kojeg želi vidjet u svom timu, a i to nije tako nemoguće s obzirom da Roman Abramovič već duže vrijeme sprema reforme u timu jer je Chelsea ove sezone negativno iznanadio, kako njega tako i sve navijače ‘Bluesa’.

Miralem Pjanić je nedavno izjavio da je spreman pregovarati sa klubovima ukoliko je neko zainteresovan za njegove usluge, a interesovanje Manchester Cityja i PSG-a nije komentarisao. Roma i Manchester City već su sarađivali u posljednjih godinu dana, kada je još jedan bh. igrač, Edin Džeko napravio transfer iz engleskog kluba u Romu.

Miralem Pjanić pažnju na sebe je skrenuo odličnim partijama u Romi, bh. reprezentativac je odličan izvođač slobodnih udaraca što je njegov najveći adut. Međutim, nerijetko su ga kritikovali navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog nezalaganja na utakmicama reprezentacije, ali u posljednjoj utakmici reprezentacije protiv Švajcarske Miralem Pjanić je postigao sjajan gol iz slobodnjaka i tako ‘začepio’ usta kritičarima.

Svoju profesionalnu fudbalsku karijeru, Miralem Pjanić je započeo u Metzu za koji je nastupao u periodu od 2007. do 2008. godine, a potom njegov talenat primjeđuje Lyon koji ga 2008. godine dovodi u svoje redove za 7,5 miliona eura. Od 2011. godine nastupa u Romi u koju je prešao za 11 miliona eura. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je debitovao 2008. godine.

[excerptlist num=5 ]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!