NaslovnicaVijestiMourinho oštro po svojim igračima: Oni su razmaženi klinci!

Mourinho oštro po svojim igračima: Oni su razmaženi klinci!

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, oštro je kritizirao četvoricu svojih igrača, rekavši kako su “nezreli, razmaženi klinci”.

razmaženi klinci

Menažder Manchester Uniteda oštro je kritizirao svoje izabranike Lukea Shawa, Antonia Martiala, Jessija Lingarda i Marcusa Rashforda.

Kako prenose britanski mediji, portugalski stručnjak nije zadovoljan načinom na koji se njegovi nogometaši ponašaju.

“Ranije je u nogometu bilo više muškaraca, momci su bili spremniji za život, bili su manje zaštićeni. Sada su to razmažena djeca. Današnji klinci žive drugačijim životom. Igračima se daje previše pažnje, previše izgovora i onda oni mnogo sporije sazrijevaju“, kazao je Mourinho i dodao:

“Luke Shaw ima veliki potencijal, ali ne zna da se ponaša. Sličan je slučaj i sa Martialom, Lingardom, Rasfordom. Mladi su, imaju veliki potencijali, ali na kraju dana sve se svodi na riječ koju ne mogu da izgovorim, ali je vi ovdje mnogo koristite. Karakter, ličnost. Manjka im toga”.

Kako je Portugalac intervju dao za španjolske medije, ostaje mogućnost da su Britanci izvukli izjavu iz konteksta, pogotovo imajući u vidu njihovu tendencioznost kao senzacionalizmu.

Od pomenutih igrača, najbolji učinak ove sezone ima Anthony Martial, koji je prvi strijelac Uniteda u Premier ligi sa šest postignutih golova, dok je Rashford upisao 2 gola i 1 asistenciju, a Shaw po gol i asistenciju.

Manchester United trenutno je osmi na premijerligaškoj tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Cityjem. Nakon reprezentativne stanke, u subotu od 16.00h na svom Old Traffordu dočekuju Crystal Palace.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!