NaslovnicaVijestiNoć rekorda u evropskom nogometu: Na nevjerovatnom meču između Atalante i Empolia...

Noć rekorda u evropskom nogometu: Na nevjerovatnom meču između Atalante i Empolia oborena dva rekorda!

Ekipe Atalante i Empolia sinoć su u Serie A odigrali vrlo važan meč za jedne i druge, a na kraju su se razišli sa podjelom bodova. Ekipa Empolia se bori za opstanak i ovaj bod će im mnogo značiti dok u domaćoj ekipi ne mogu biti zadovoljni rezultatom posebno zbog dominacije tokom cijelog meča.

Nogometaši Atalante jučer su oborili europski rekord po broju udaraca na gol u jednoj utakmici, a još fascinantiniji podatak je taj što je utakmica završila bez pogodaka.

De Bruyne otkrio šta mu je Mourinho rekao u Chelseaju i zašto je otišao

Jučerašnja utakmica između Atalante i Empolija, koja je završila rezultatom 0:0 ući će u povijest. S konačnim rezultatom u klub iz Bergama mogu biti sve samo ne zadovoljni, jer je na suprotnoj strani stajala momčad koja se bori za opstanak i momčad koja je tokom svih 90. minuta odolijevala ofanzivi domaćih. I to kakoj ofanzivi. Heroj Toskanaca je njihov vratar.

Nogometaši Atalante su uputili čak 47 udaraca ka golu u ovom meču, od kojih je 18 išlo u okvir gola! Junak gostujuće momčadi bio je vratar Bartlomiej Dragowski, koji je sakupio 17 obrana, te je tako postao rekorder u Serie A.

Od sezone 2006/2007, ni jedan klub u pet najmoćnijih liga u Europi nije toliko puta uputio udarac ka golu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!