NaslovnicaVijestiNajstariji nogometni klub iz Španjolske pred gašenjem

Najstariji nogometni klub iz Španjolske pred gašenjem

Recreativo de Huelva je nastariji nogometni klub u Španjolskoj osnovan davne 1889. godine, ali trenutno u klubu loša financijska situacija uzela maha te je klub pred gašenjem.

Najstariji nogometni klub

Čelnici tog kluba uputli su poziv navijačima za posljednju utakmicu. Posljednja utakmica trebala bi biti protiv Granade B nakon čega će se klub ugasiti. Cijena ulaznice za tu utakmicu bi trebala biti jedan euro.

Situacija bi se mogla promijeniti ukoliko reaguje španski fudbalski savez, ali dug Recreativa je prevelik – iznosi 22 miliona eura, a igrači platu nisu vidjeli skoro godinu dana. Takmiče se u trećoj španskoj ligi, a tamo su tek na 16. mjestu.

“Hvala!

Recreativo je zaista veliki. Niko se ne može porediti sa nama. Samo 24 sata nakon lansiranja promotivne ulaznice od jednog eura više od 20.000 ljudi je čekalo u redu za ulaznice. Ključna utakmica protiv Granade B, moramo pobijediti u posljednjoj utakmici ove sezone. Prvi cilj je postignut – pun stadion! Pružimo najbolju podršku igračima i treneru koji prolaze veoma loš period. Svi oni koji imaju ulaznice trebali bi doći na stadion, ili da ih daju nekome drugom.

Sve i dalje ovisi o Recereativu, on je još uvijek živ i ostaje dekan španskog nogometa.”, glasi tekst na zvaničnoj web stranici najstarijeg španjolskog kluba.

Najveći uspjeh klub je ostvario 2003. godine kada je igrao finale Kupa kralja, ali je Mallorca bila bolja. Pet sezona su proveli u prvom rangu, Primeri, a u sezoni 2006/07 su ostvarili najbolji plasman završivši osmi na tabeli. Najpoznatiji nogometaši koju su nekada branili dres Recreativa su golman Manuel Almunia koji je za Recreativo igrao na pozajmici od 2002. do 2003. godine, a proslavio se u Arsenalu u kojem je nastupao od 2004. do 2012.

Anotnio Valencia, igrač Uniteda takođe je svojevremeno nosio boje Recreativa, od 2005. do 2006, isto tako je riječ bila o pozajmici.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!