NaslovnicaVijestiNakon 16 godina desilo se ponovo: Gubitak bodova protiv Celte nije jedina...

Nakon 16 godina desilo se ponovo: Gubitak bodova protiv Celte nije jedina stvar koja boli Katalonce

Barcelona je sinoć u prvenstvenom meču u La Ligi remizirala protiv Celte Vigo. Katalonci su dva puta vodili, a Celta je dva puta stizala prednost. Izjednačujući pogodak je postigao Iago Aspas, koji je loptu u mrežu poslao rukom, što arbitri meča nisu vidjeli. Pored gibotka bodova, Katalonci su doživjeli još jedan poraz, koji se ne tiče rezultata nego izbora igrača za susret.

Nakon 16 godina

Barcelona je započela jučerašnji prvi susret s Celtom iz Viga, a izašli su u sastavu u kojem po prvi puta nakon šesnaest godina nije bilo niti jednog igrača iz njihove omladinske akademije.

Trener Barcelone Ernesto Valverde snažno je izmiksao početni sastav te je ostavio brojne ključne igrače u Barceloni, na čelu sa zvijezdama kluba napadačima Lionel Messijem i Luis Suarezom. Valverdeova rotacija prekinula je šesnaestogodišnju tradiciju, budući da je prošlo toliko godina od kada je Barcelona zadnji puta igrala meč bez ijednog domaćeg igrača, odnosno igrača iz La Masije.

>> TRANSFER BOMBA: Mourinho dovodi dva veznjaka za 139 milijuna funti, Pogba na izlaznim vratima!

Barcelona je susret započela u ovom sastavu a Marc-Andre ter Stegenom je po prvi put nosio kapetansku vrpcu Barcelone.

Ter Stegen, Semedo, Mina, Vermaelen, Digne; Andre Gomes, Paulinho, Denis Suarez; Dembele, Alcacer, Coutinho.

A kako je izgledala zadnja postava Barcelone bez “diplomanata” iz kultne akademije La Masija? To se zadnji puta dogodilo 6. aprila 2002. godine, kada je Barcelonin trener, Carles Rexach, izveo sljedeću ekipu, također bez ijednog “akademika”.

[su_bonus]

Bonano, Reiziger, Christanval, Abelardo, Coco; Cocu, Rochemack; Luis Enrique, Rivaldo, Overmars i Saviola.

Kako sada stvari stoje, nešto ne štima u La Masiji. Već duže vremena Barcelona nije dobila igrača iz poznate akademije koji bi mogao naslijediti Iniestu, Xavija ili Messija. Da li je moderni nogomet uzeo maha i kod Katalonaca? Izgleda da jeste s obzirom na velika ulaganja kluba.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!