NaslovnicaVijestiNastavak sezone u NBA? Evo šta kaže glavni čovjek najjače košarkaške lige...

Nastavak sezone u NBA? Evo šta kaže glavni čovjek najjače košarkaške lige na svijetu

Zbog globalne pandemije koronavirusa oblak neizvjesnosti nadvio se nad sportskim natjecanjima širom planete, te je upitno da li će sezona biti uspješno privedena na kraju. Eventualni nastavak sezone u NBA jedno je od pitanja na koje još uvijek nema odgovora, a komesar NBA lige Adam Silver objasnio je kako trenutno stoje stvari.

Kao što je to slučaj sa nogometom, i u NBA dijele zabrinutost oko eventualnog nastavka natjecanja, a po tom pitanju oglasio se i prvi čovjek NBA, Adam Silver.

Najjača košarkaška liga na svijetu krajem siječnja bila je uzdrmana tragičnom smrću legendarnog Kobea Bryanta, a sredinom ožujka donijeta je odluka od prekidu sezone, zbog COVID-19. Među prvim zaraženim košarkašima bili su igrači Utaha Rudy Gobert i Donovan Mitchell, nakon kojih je još nekoliko igrača bilo pozitivno na test koronavirusa, među kojima je i Kevin Durant.

Po ranijem rasporedu play-off NBA lige trebalo je da počne 18. travnja, te da završi u lipnju, ali sada je sasvim jasno da od tog scenarija nema ništa, a prvi čovjek NBA rekao je kako liga razmatra različite scenarije za završetak sezone.

“Kada smo suspendirali sezonu rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana”, kazao je Silver. “A činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda”.

On je istakao kako do svibnja neće biti nikakve odluke o nastavku sezone, a s obzirom na naglo širenje epidemije u SAD-u, gdje je dosad zabilježeno 394.041 slučaja zaraze, od kojih čak 27.037 u posljednja 24 sata, jasno je da nastavak sezone u NBA još nije ni na pomolu.

Silver je rekao da je liga u kontaktu sa timovima i igračima, a među opcijama za nastavak sezone su igranje utakmica pred praznim tribinama, ili čak odigravanje svih duela u jednom gradu, no zasad je sve to još uvijek “na dugom štapu”.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!