NaslovnicaVijestiNASTAVLJA OBARATI REKORDE: Van Dijk postao prvi defanzivac kojem je ovo uspjelo!

NASTAVLJA OBARATI REKORDE: Van Dijk postao prvi defanzivac kojem je ovo uspjelo!

Prema mišljenju većine ljubitelja nogometa, zvijezda Liverpoola Virgil van Dijk trenutno se smatra najboljim defanzivcem na svijetu. Nizozemski reprezentativac je u potpunosti transformirao obranu ‘Redsa’ otkako je stigao u klub u januaru prošle godine.

Van Dijk vrijedi 100 miliona eura

Toliko je impresionirao svojim nastupima u protekle dvije sezone, da su se mnogi počeli pitati da li je najbolji centralni defanzivac u povijesti Premier lige. Drugi kandidat za tu titulu, legendarni Vincent Kompany zapravo smatra kako je upravo Van Dijk daleko ispred svih ostalih koji su nastupili u najvišem engleskom rangu.

On je rekao: “Najbolji u povijesti Premier lige je vjerovatno Virgil van Dijk. Nije toliko dugo na sceni kao što su bili Terry i Ferdinand, koji su dugo vremena igrali na vrhuncu, ali znakovi koje je pokazao u posljednjih nekoliko godina pokazuju da bi bio na vrhuncu i on također da je ranije otkriven.”

Van Dijk je oborio već nekoliko rekorda u dresu engleskog velikana, a posljednji u nizu će iznenaditi mnoge. Naime, prema popularnom portalu Transfermarkt koji prati vrijednosti igrača u svijetu nogometa, on je postao prvi defanzivac u povijesti čija je vrijednost dostigla nevjerovatnu cifru od čak 100 miliona eura.

  • Lista trenutno najvrijednijih defanzivaca na svijetu:
    1. Virgil van Dijk – 100 miliona eura
    2. Trent Alexander-Arnold – 80 miliona eura
    3. Matthijs de Ligt – 75 miliona eura
    4. Aymeric Laporte – 75 miliona eura
    5. Kalidou Koulibaly – 75 miliona eura
    6. Lucas Hernandez – 70 miliona eura
    7. Jose Gimenez – 70 miliona eura
    8. Harry Maguire – 70 miliona eura
    9. Raphael Varane – 70 miliona eura
    10. Joshua Kimmich – 70 miliona eura
    11. Marquinhos – 65 miliona eura
    12. Andrew Robertson – 60 miliona eura
    13. Milan Škriniar – 60 miliona eura
    14. John Stones – 60 miliona eura
    15. Clement Lenglet – 60 miliona eura
    16. Niklas Sule – 60 miliona eura
    17. Davinson Sanchez – 55 miliona eura
    18. Joao Cancelo – 55 miliona eura
    19. David Alaba – 55 miliona eura
    20. Eder Militao – 50 miliona eura

Dakle, dva najvrijednija defanzivca svijeta su zvijezde Liverpoola, s obzirom da je Trent Alexander-Arnold 20 miliona jeftiniji od Van Dijka. ‘Redsi’ također imaju još jednog igrača u top 15, odnosno Andyja Robertsona, čija vrijednost se procjenjuje na 60 miliona eura.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!